Horti szerint a járvány után talán még hosszabb lesz a felkészülés

Horti Bálint élvezi, hogy végre sok időt tölthet együtt gyerekével, és bár tart egy kicsit attól, milyen lesz majd a hosszú szünet után újrakezdeni, egyelőre nem görcsöl ezen.

fotó: hunbasket.hu

 

Mindenki életét megváltoztatta a koronavírus-járvány, ezt kár is lenne tagadni. Így van ezzel a PVSK centere, Horti Bálint is, aki a mellett, hogy törekszik magát megfelelő fizikai állapotban tartani, azért jelen körülmények között másra is van most ideje.

- Új napirendet állítottunk össze a menyasszonyommal – árulta el Horti a klub honlapjának. - Délelőttönként megcsináljuk az udvaron a klub által előírt mozgásokat, közben pedig játszunk a picivel is. Délután aztán, a „szabadidőnkben” is csak az udvaron vagyunk, elvégezzük a háztáji dolgokat.

Mint kiderült, Horti életében volt már hasonló időszak, még, ha az nem is egy világjárvány miatt alakult ki.

- Igen, volt már nekem ilyen időszakom – vallotta be. - Körmenden játszotta és egy bokasérülés miatt ki kellett hagynom a szezon felét. Ami a mostani helyzetet illeti, nos, bár van itthon egy labdánk, de palánkunk az nincsen, így korlátozottak a lehetőségeink.

Persze minden rosszban szokott akadni valami jó is. Horti Bálint esetében ez ráadásul valóban nagyon jó, hiszen így rengeteg időt tölthet gyermekével, és bár szezon közben egy élsportoló sok mindenről lemaradhat otthon, ez a veszély most nem áll fenn.

- Valóban, ez a részét nagyon szeretem a pihenőnek – mondta mosolyogva. - Most tényleg nem maradok le semmiről, sőt, még meg is tapasztalhatom, hogy milyen is főállású szülőnek lenni. Aki alig mozdulhat ki.

Horti Bálint tudja jól, hogy a hosszúra nyúlt kényszerszünet után nem lesz egyszerű újrakezdeni a munkát, de egyelőre igyekszik nem görcsölni ezen.

- Még nem frusztrálom magam ezzel – jelentette ki. - Azonban tudom, hogy nagyon nehéz lesz. Lehet, hogy hosszabb is lesz a felkészülés, miután a játékosok több hónapig nem végezhetnek kosárlabdaszerű mozgásokat. Addig is próbálok pozitív maradni, hogy könnyebben átvészeljem ezt a nehéz időszakot.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus