Idén is indulna az Alpok-Adria Kupában a Körmend

Szeretnének igazolni még egy magyar magasembert, a felkészülés augusztus 20-án kezdődik, vannak infók az edzőmeccsekről is.

A vaol.hu készített interjút Németh Zsolttal, az Egis Körmend ügyvezetőjével és a múlt szezon mellett az előttünk álló idényt is érintették.

A körmendi ügyvezető azt is elmondta, hogy egy olyan kosarast is kerestek, aki mezőnyben több poszton is bevethető. Időközben TJ Price személyében találták meg. És a napokban leigazolták a következő idény külföldi irányítóját is. Mivel ő lesz a csapat esze, lelke, nem volt mindegy, hogy ki lesz az. Több jelölt volt, végül Kenyon McNeail mellett döntöttek, így mostanra összeállt az ötfős légiós alakulat. Nem ragaszkodtak egyetlen nációhoz sem, de nem újoncot, hanem tapasztalt játékost akartak, olyat, aki ár-érték arányban a legjobb. Jó lenne még egy magyar magasember is, de a hazai piacon eléggé szűk az elérhető kínálat – mondta az ügyvezető.

Az Egis Körmend a FIBA Europe Cupban biztosan nem tud indulni, az Alpok-Adria Kupában való szereplést tervezik, de ez sem dőlt el még véglegesen. A vezetőedző Antonis Constantinides 14-15 fős kerettel számol, amelyben Németh Ákos és Bán Tibor mellett helyet kapnak a körmendi fiatalok, Oroszi Bence, Márton Ádám, Érsek Marcell, Kiss Benedek és Kiss Mátyás, de vannak még ügyes fiúk az alacsonyabb korosztályokban is, például Monek Máté és Takács Kristóf. A felkészülés augusztus 20-án kezdődik, a tervek szerint hét-nyolc edzőmérkőzés vár a piros-feketékre. Két tornán szerepel a csapat, egyrészt a hazai rendezésű Mogyorósy Szilárd Emléktornán, másrészt a Göcsej Kupán. Előbbire erős külföldi csapatok meghívását tervezik. – A szakmai stáb tagjai komoly munkát végeztek a játékoskiválasztásnál, ez a korábbi években is az ő feladatuk és felelősségük volt. A jelöltek kiválasztása után a többiek az irodában végezték a további munkát. A cél az volt, hogy elsősorban olyan kosarasokat szerződtessenek, akiknek van európai tapasztalatuk, és nem okoz gondot számukra a kisvárosi közeg. Remélem, hogy olyan csapatunk lesz, amely képes a végsőkig küzdeni, emellett szórakoztató, látványos kosárlabdát játszik, és a közönség akkor is megtapsolja, ha netán kikap, mert ugye az is előfordulhat. Nehéz, de eredményes szezonra számítok, mindenképpen szeretnénk ott lenni az első négy-öt együttes között az alapszakasz végén. A klubnál valamennyien ezért dolgozunk.

A teljes cikk ide kattintva olvasható!

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus