Így látták a résztvevők a playoff első meccseit

Elkezdődött a rájátszás és a playout, íme az első meccsek utáni nyilatkozatok.

Egis Körmend - Sopron KC 104-72

Matthias Zollner: Gratulálok a csapatunknak, különösen, azért ahogy a mérkőzés második felében játszott. Úgy gondolom, hogy tőlük elvárható módon olyan teljesítményt nyújtottak. Nekünk most a legfontosabb, hogy a következő mérkőzésre fókuszáljunk, mert ebből a mérkőzésből nem tudunk messzemenő következtetést levonni. Ez továbbra is a legszebb sportunk és a play offban nem számít a mérkőzés vége. Kedden készen kell lennünk Sopronban és meg kell próbálnunk győzni.

Sabáli Balázs: Először is gratulálok a körmendi csapatnak, abszolút megérdemelt a győzelmük. Úgy érzem, hogy a csapatunk kicsit megijedt a lehetőségtől. Ilyen a play-off, a pontkülönbség nem számít, innentől kezdve az a legfontosabb, hogy a hazai pályán próbáljunk szépíteni. Természetesen nem lehet ilyen enerváltan játszani. Fault nélküli védekezéssel rengeteg kosarat kaptunk, de ennél sokkal jobban tudunk játszani. Szeretnénk ezt bizonyítani mind a saját közönségünknek mind pedig a körmendi publikumnak, úgyhogy bízom benne, hogy a keddi mérkőzésen, hazai pályán egy teljesen más arculatú Sopront fog látni a szurkolótábor.

Desonte Bradford: Megpróbáltunk keménynek lenni az elejétől, de ők elég szívós csapat. Megpróbáltunk ellenálhatatlanul játszani és megnehezíteni a dolgukat.

Buzsáki Bence: Nyilván tudtuk, hogy nagyon nehéz feladat előtt állunk, ugyanis Körmend idén egy nagyon jó csapatot rakott össze és a hazai pályájuk talán az egyik, ha nem a legjobb Magyarországon. Nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy azt mi elterveztük, de kedden bizonyítani szeretnénk, hogy tudunk ennél sokkal jobban is játszani.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - KTE-Duna Aszfalt 102-60

Gasper Okorn, Falco: Nagyon köszönöm szurkolóink fantasztikus támogatását. Az 1. meccs mindig veszélyes, hiszen, aki lépéselőnybe kerül, az irányíthatja a párharcot. Örülök, hogy jól oldottuk meg a feladatunkat. Biztosan nyertünk. Gratulálok a csapatnak, komoly munkát végeztek a fiúk az első perctől kezdve. Egy kicsit idegesek voltunk a mérkőzés előtt, tudtuk hogy az első meccs mindig veszélyes lehet. A playoffban nem számít hány ponttal nyersz egy meccset. Ebben a tekintetben az egy és a negyven teljesen ugyanaz. Kecskeméten teljesen más Kecskemétre számítok. Tudom, hogy van büszkeségük és karakterük, meg akarják mutatni, hogy nem ez volt a realitás.

Bíró Olivér, Falco: Ma nagyszerűen játszottunk, szerintem megfelelő volt az agresszivitás. Jó úton haladunk, de kedden egy teljesen más meccs elé nézünk!

Forray Gábor, KTE: Szépen és eredményesen játszott a Falco és a szurkolóik is remek hangulatot teremtettek. Jó alany voltunk, hogy gálát rendezzen a Falco. Az első 3 percben voltunk csak partnerek, aztán faképnél hagyott minket a Falco, sajnos a 2. félidő csak formalitás volt. A nagy különbség ellenére az a célunk, hogy a hazai meccset hozzuk.

Fülöp Bence, KTE: A gyenge védekezésünket nagyon jól használta ki a kintről is kiválóan dobó Falco, gratulálok a szombathelyieknek!

Szolnoki Olaj KK - Atomerőmű SE 83-80

Dragan Alekszics: Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz, hiszen fáradtak vagyunk, a Paks viszont pihenhetett a mérkőzés előtt. Tovább nehezítette a helyzetünket, hogy Andricnak fájt a háta, ezért a találkozó második felében már nem tudott pályára lépni. Jól és gyorsan kezdett a Paks, nehéz helyzetbe kerültünk, de a második félidőben sokkal jobb ritmusban kosárlabdáztunk, annak ellenére is, hogy szűk volt a rotációnk. A Paks szinte lehetetlen helyzetből visszajött, de egy extradobással nyertünk a végén.

Braniszlav Dzunics: Megérdemelten nyert a Szolnok, túl korán elhúztunk, és nem tudtuk tartani a ritmust, ami jellemzett minket addig. A lepattanócsatát a második félidőben nagyon elveszítettük, és ez döntött ezúttal.

Pécsi VSK-VEOLIA - JP Auto - JKSE 77-73

Csirke Ferenc: Gratulálok a csapatomnak és a szurkolóknak. Egy null!

Lo Elhadzsi Malik: Mindent megtettük, hogy elvegyük a Pécs pályaelőnyét, de nem sikerült. Ez a párharc is három győzelemig tart, keddig próbálunk regenerálódni és kijavítani az itteni hibáinkat. 

Veljko Budimir: Ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt. Az első félidőben keményen játszott a Jászberény és jól is támadtak, a 40 kapott pont az sok volt. A nagyszünet után ezen tudtunk javítani és folyamatosan vezettünk. A végén elveszettük a kontrollt és visszajöttek a vendégek a meccsbe, de kis szerencsével mégis győztünk.

Ruják Bence: Egy nagyon kemény meccs volt a mai. A második félidőben hiába fogtuk meg a pécsi támadásokat, nekünk nem nagyon sikerült betalálnunk kintről. A végjáték nem úgy jött össze, ahogy mi akartuk, pedig ha kicsit jobban koncentrálunk talán nyerhettünk volna.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Serco - TF-BP 81-73

Andjelko Mandics: Dicséret illeti csapatomat, mert gyenge kezdés után gyorsan talpra állt. Kritikával azért illethetem játékosaimat, mert tizenhárom büntetőt hibáztak el, ezen kívül az eladott labdák száma is magas volt. Csatát nyertünk, a háborút szerdán Budapesten szeretnénk befejezni.

Ales Pipan: Jó kezdés után sok könnyű kosarat engedélyeztünk a Szegednek. A második félidőben többször felzárkóztunk, ám a kritikus pillanatokban rendre rossz döntéseket hoztunk.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus