Interjú: 14 éves korától "Páder Jánosnak" készült az Alba első sikerkovácsa

Farkas Sándor máig az egyetlen Magyarországon, aki a női és a férfi NB I-ben is bajnoki címet nyert csapatával.

 

Az fmc.hu készített interjút Farkas Sándorral, aki az Arconic-Alba Fehérvárt vezette egymás után háromszor a bajnoki dobogó tetejére, részlet:

A Zalaegerszeggel csodát tett, majd az Albát vezette egymás után háromszor a bajnoki dobogó tetejére Farkas Sándor. Máig ő az egyetlen Magyarországon, aki a női és a férfi NB I-ben is bajnoki címet nyert csapatával.

Ugorjunk még vissza néhány mondat erejéig az Albával elért három bajnoki címre, két kupasikerre. Mi volt ezekben az években számodra igazán emlékezetes a címeken, a sikerek tényén túl?

- Rengeteg élmény, emlékezetes momentum van, igen hosszan tartana felsorolni őket. Akadtak sportos és nagyon emberi momentumok is, amiket kiemelhetnék, de csak egyet-kettőt nehéz lenne, így inkább el is tekintenék ettől.

Mit tudtál te ehhez a sikerszériához hozzátenni, mit tudott akkor Farkas Sanyi, amit más nem? Olyan csapatokkal lettél bajnok, amelyeknek ez a múltjuk alapján nem volt evidens.

- Talán amit az elején mondtam, hogy miként telt a gyerekkorom, hogyan alakított engem az élet. Soha nem éreztem magam fáradtnak, teli voltam energiával. Amikor a Körmend ellen az első döntőre készültünk, akkor a 12 nap alatt talán összesen aludtam 10 órát. Ezer fokon égtem, elemeztem, taktikát dolgoztam ki, képeztem magam később is, ha a kosárlabdáról volt szó, nem is éreztem fáradságot, annyira feltöltött energiával az adott feladat. Mondtam is épp a minap itt egy panaszkodó fiatal, 30 év körüli kollégának, hogy hogyan lehetsz te fáradt ilyen fiatalon? Szóval én nagyon alapos, lelkes, felkészült edző voltam, és nem utolsó sorban végig jártam a ranglétrát, legalulról érkezve, ami szintén sokat segített abban, hogy az lettem, aki. Nem tudom szebben mondani, nagyon szerettem!

A teljes interjú itt olvasható: fmc.hu

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: fmc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus