Interjú: Három ajánlat közül választhatott az NBA nyári ligáját megjárt magyar kosaras

„Úgy éreztem, a Celticsnél lesz a legtöbb lehetőségem kibontakozni” - Valerio-Bodon Vincent

Az M4 Sport készített interjút Valerio-Bodon Vincenttel, részlet:

Egy hónap alatt nyolc NBA-csapatnál edzett, a rekordbajnok Boston Celtics színeiben pedig egy mérkőzésen is lehetőséget kapott a 22 éves Valerio-Bodon Vincent, aki amerikai túrájáról és annak tapasztalatairól mesélt a közmédiának.

„Ha egy szóval kéne jellemeznem, azt mondanám, hogy különleges. Az egész tényleg a semmiből jött. Hatalmas élmény volt, hogy milyen környezetben, közegben és milyen emberek között tudtam kosárlabdázni, pályán és azon kívül együtt dolgozni” – nyilatkozta a közmédiának a Dominikai Köztársaságban született, korábbi U20-as magyar válogatott Valerio-Bodon, aki május közepétől egy hónapon át nyolc NBA-csapatnál összesen tíz egyéni edzésen vehetett részt, utóbb pedig a Boston Celtics játékosaként pályára lépett a Las Vegas-i nyári ligában is.

A Sopron KC 22 éves kosarasának nem sok ideje volt rákészülni a nagy kalandra, hiszen az első telefonhívás után két héttel már repült is ki az Egyesült Államokba, ahol egy rövid pihenőt, majd felkészülést követően elkezdődtek az edzéslátogatások, szerte az országban.

A teljes interjú itt olvasható.

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus