Interjú: Mitchell Smith jó lehetőséget lát a fejlődésre a ZTE-nél

"Fejleszteni szeretném a külső dobásaimat, jobb százalékkal szeretném értékesíteni a büntetőket, de lepattanózásban is van még hova fejlődnöm." - Mitchell Smith

Zalakerámia ZTE KK készített interjút kosárlabdázójával Mitchell Smith-el, részlet a cikkből: 

Csapatunk új magasembere, Mitchell Smith legutóbb Finnországban játszott. A 24 éves, 208 cm magas kosaras, másik amerikai játékosunkhoz, D’Mitrik Trice-hoz hasonlóan az előző szezon kezdte meg európai karrierjét. Mitchell Smith a svéd, majd a finn liga után igazolt csapatunkhoz.

Mit tartasz a pályán legfőbb erősségeidnek? 

Azt gondolom, hogy nagyon atletikus játékos vagyok, gyors játékosnak tartanak a pályán, aki védekezésben is hasznos tud lenni. Jó százalékkal dobok, a lepattanókat is szeretem megszerezni, szóval megpróbálok lehetőség szerint a legtöbbféleképpen segíteni a csapatomnak. A pályán az a legfontosabb, hogy minél több dolgot megvalósítsunk abból, amelyet az edzői stáb kér tőlünk a győzelem érdekében. Emellett mindig is a csapat érdekeit tartottam szem előtt. Az egyéni statisztikámnál sokkal fontosabb nekem az, hogy a csapattársaim is sikeresek legyenek a pályán. A pályán kívül pedig a jó csapatkémia szerintem a legfontosabb, hiszen enélkül nehéz csapatként jó eredményt elérni.

Miért választottad csapatunkat az idei nyáron?

Rengeteget beszéltem az edzővel arról, hogy milyen stílusú kosárlabdát szeretne a csapattal játszatni, tetszett az is, hogy fontos szerepet szán nekem.  

Mesélj az előttünk álló szezonról, milyen céljaid vannak?

Egyénileg rengeteget szeretnék fejlődni az előző szezonomhoz képest. Fejleszteni szeretném a külső dobásaimat, jobb százalékkal szeretném értékesíteni a büntetőket, de lepattanózásban is van még hova fejlődnöm. Csapatként pedig nagyon szeretném, hogy ha bejutnánk a play off-ba, ami, ha jól tudom, akkor az utóbbi pár évben nem sikerült. 

 

A teljes interjút ide kattintva olvashatjátok el.

 

Fotó, slide: ztekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus