Interjú: Újult erővel az ünnep után

"Az alapszakasz második felében lejátszott meccsek teljesen más helyzetet hozhatnak, mint az odavágók, hiszen változnak a keretek, változik a rotáció is." - Balogh Szilárd

A DEAC ellen új karriercsúcsot elérő csapatkapitányunkkal beszélgettünk a karácsonyról és a bajnoki folytatásról. - olvasható az szte-szedeak.hu-n.

Szép győzelmet tettünk a karácsonyfa alá, hiszen december 20-án idegenben győztünk a DEAC ellen. A nagyszerű győzelem egyben azt is jelentette, hogy ott lehetünk majd a magyar kupa negyeddöntőjében, így boldog érzésekkel készülhettek játékosaink a karácsonyi ünnepekre.

– Három napot pihentünk a debreceni meccs után, így volt egy kis idő a családra. Nálunk ilyenkor egy kicsit rohanós ez az időszak, hiszen rokonokat látogatunk, de nagyon szeretem ezt az időszakot és élveztem is ezt a pár napot, amely aktívan telt ugyan, de jutott idő a pihenésre is. Számomra a legfontosabb az együtt töltött idő, sokat társasozunk, illetve nálunk évek óta az a szokás, hogy kihúzzuk egymás között, ki kit ajándékoz meg, így kicsit személyesebb ajándékot is tudunk átadni – mondta az ünnepi időszakról csapatkapitányunk.

A DEAC otthonában Balogh Szilárd karriercsúcsot döntött, ami a VAL-értéket illeti, hiszen irányítónk 19-es teljesítményindex-szel zárta a bajnokit, amelyet légiósunk, Ryan Woolridge nélkül sikerült megnyernünk.

– A felkészülési szezonban játszottunk már Ryan nélkül, de ez egy egészen más szituáció volt. Azt gondolom, mindenki beletette a pluszt a maga részéről ebbe a meccsbe. Hosszú távon persze nem lenne egyszerű feladatunk Ryan nélkül, de nagyon sokat számított, hogy ahogy eddig, úgy most is összetartottunk, és meg tudtuk hálálni a több játékidőt – mondta Balogh Szilárd, aki 10 ponttal és 6 gólpasszal zárt Debrecenben.

Kedden azonban már újra az edzéseké volt a főszerep, hiszen az A csoport küzdelmei a két ünnep között sem zárulnak le. Szombaton 18 órától azt a Zalaegerszeget fogadjuk, amelyet a nyitófordulóban idegenben, hosszabbítást követően tudtunk legyőzni.

– Természetesen nyerni szeretnénk hazai pályán, de az alapszakasz második felében lejátszott meccsek teljesen más helyzetet hozhatnak, mint az odavágók, hiszen változnak a keretek, változik a rotáció is. Idegenben nagy skalpot szereztünk, és hazai pályán is ez a célunk. Nehéz meccsre számítok, de idegenben is megmutattuk: képesek vagyunk nyerni ilyen csapatok ellen is! – zárta csapatkapitányunk.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: szte-szedeak.hu; Faragó Imre

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus