Itt most már nem állna meg, minél messzebb jutna a PVSK

Pongó Máté szerint végig bíztak abban, hogy bejuthatnak a felsőházba, ennek elérése pedig most nagy önbizalmat adott nekik.

A PVSK jött ki legjobban az egészen őrült helyezkedésből az alapszakasz végén, ahol egy-egy mérkőzés döntött akár felsőház és alsóház között is - Csirke Ferenc alakulata a zalaegerszegi sikerével bejutott a legjobb öt közé, így a playoffban már biztosan ott lesz.

"Nem változtattunk a felkészülésen az egerszegi meccs előtt, minden a megszokott módon ment, persze tisztában voltunk vele, hogy mennyire fontos mérkőzés következik. Ennek megfelelően nagyon koncenetráltan kezdtük a meccset, rögtön az elején elléptünk ellenfelünktől, ez adott önbizalmat. Végig vezetve tudtunk nyerni, szerencsére jól dobtunk csapatszinten, illetve a védekezésünk is jól működött" - mondta a Kezdő5.hu-nak Pongó Máté, a baranyaiak irányítója.

Pedig pár hete még nem sokan fogadtak volna rájuk, a TF elleni hazai vereség elég rosszul jött nekik és igazán csak a Szolnok legyőzése után kezdtek el ismét komolyabban számolni velük a legtöbben.

"Úgy gondolom, hogy jól sikerült a nyári felkészülésünk, jól is kezdtük a bajnokságot, aztán viszont egy kisebb hullámvölgybe került a csapat. A TF elleni hazai vereség volt igazán fájó, de szerencsére jól reagált a csapat, nem estünk szét, még keményebben dolgoztunk és elkezdtek jönni az eredmények. Persze szerencse is kellett a felsőházba jutáshoz, de boldogok vagyunk nagyon, hogy sikerült elérni ezt az eredményt" - magyarázta Pongó.

És hogy mi változott meg az elmúlt hetekben, hogyan sikerült fordítani a szezonjukon? "Azt gondolom, hogy védekezésben tudtunk a legtöbbet fejlődni, illetve az, hogy végig bíztunk magunkban, nem adtuk fel az első ötbe jutás esélyét."

Innentől viszont már bármi elképzelhető: ugyan három meccs a hátrányuk a harmadik-negyedik Falco-Jászberény pároshoz képest, de a Berénynél és az Olajnál is vannak sérültek, problémák.

"Nagy önbizalmat adott nekünk az, hogy egy jó hajrában sikerült bejutnunk a felsőházba, ezzel biztosítottuk a szezon elején kitűzött célok elérését. De nem szeretnénk ezzel megelégedni, szeretnénk minél jobban szerepelni a szezon hátralévő részében, az a célunk, hogy minél tovább jussunk a rájátszásban."

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus