Ivkovics: Aki nem becsüli meg ezeket a fiúkat, az rossz ember

Sztojan Ivkovics, Vojvoda Dávid és Váradi Benedek értékelte a szlovének legyőzését. 

Ahogy arról beszámoltunk, csütörtök este parádés mérkőzésen legyőzte az Európa-bajnok Szlovéniát a magyar válogatott Szombathelyen, ezzel komoly sikert könyvelhetett el - az összecsapás után többen is elmondták a véleményüket a meccsről.

„Nem mindig kosarazunk jól, néha vannak gyerekes problémáink, de aki azt mondja, hogy ezeket a fiúkat nem lehet szeretni és nem becsüli meg őket, az rossz ember. Nem lehet mást mondani – mondta a szlovének elleni győzelem után a felmondási idejét töltő szövetségi kapitány, Ivkovics Sztojan az M4 Sportnak. – Mi nem egy tipikus csapat vagyunk, ahol a teher okozza a stresszt. Mi a teher és minden probléma ellenére még jobban összeállunk. Pont ebben jó ez a válogatott. Nem azt nézzük, ki hibázott és mit, hanem azt nézzük, hogyan lehet javítani. Eddig is mindig azt mondtam, ezek a srácok példaképek.”

Elképzelhető, hogy az 54 éves szakembernek ez volt az utolsó előtti mérkőzése a válogatott kispadján.

„Ezt nem kell túlmisztifikálni. Kértem egy felmondási időt, szeptember végéig. Itt az a lényeg, hogy köztem és az MKOSZ között nincsen probléma, egy házasságnál is azt szoktuk mondani, hogy a hetedik év a kritikus. Nálunk is az lett. Mindenkinek megvannak a saját elvei, meg kell találnunk a közös megoldást. Ha szövetségi kapitány maradok, ha nem, látszott ezen a meccsen is, hogy mindent megteszünk azért, hogy a magyar kosárlabda ott legyen az Európa-bajnokságon. Ezt senki nem tudja elvenni tőlünk. Ez a normális, ez a csapat nem Sztojan Ivkovicsé, nem a válogatotté, ez a magyar embereké.”

„Készültünk arra, hogy hazai pályán meg tudjuk verni ezt a szlovén csapatot. Tudtuk, hogy egy nagyon fizikális mérkőzés lesz, kőkeményen játszanak, agresszíven védekeznek. Nagyon örülök, hogy végre egy igazi sztárválogatottat le tudtunk győzni. Ez egy nagyon nagy skalp, de a földön kell maradni és ugyanígy folytatni ezt a selejtezősorozatot, mert még nagyon messze van a vége – mondta el Vojvoda Dávid. – A csapat megint megmutatta, milyen akaratereje van. Többször is felálltunk a hátrányból, mindig volt valaki, aki a kulcspillanatokban hozzá tudott tenni egy-egy olyan kosarat, ami megtörte a szlovéneket. Én is elmondom, amit mindenki, csapatként tudtunk győzni."

„Tényleg egy emberként harcoltuk, ahogy mondani szoktuk, együtt halunk, együtt nyerünk – nyilatkozta Váradi Benedek, aki elárulta, karrierjében előkelő helyet foglal el ez a győzelem. – Ott lehettem már akkor is, mikor kijutottunk az Eb-re, csak akkor még más szerepkörben. Örülök, hogy hasznos tagja tudok lenni a válogatottnak. Harcoltunk a végsőkig, tényleg mindenki megtett mindent, nagyon jól felkészültünk belőlük, büszke vagyok az egész csapatra.”

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus