Ivkovics: Amíg nincs két NBA- és három-négy Euroliga-játékosunk, nem álmodhatunk olimpiáról

A magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a csapat mostanra az európai elithez tartozik, amelynek szinte kötelező a kijutás az Eb-re.

Hunbasket

A magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a csapat mostanra az európai elithez tartozik, amelynek szinte kötelező a kijutás az Eb-re, a világbajnoki részvételhez ugyanakkor szükség van egy kis szerencsére, míg az olimpia egyelőre távolinak tűnik - írja az m4sport.hu.
 
Ivkovics Sztojan csapata szombattól Lengyelországban szerepel olimpiai előselejtező-tornán, ahol a házigazdák mellett Bosznia-Hercegovina és Portugália lesz az ellenfél. Az elődöntőbe az első két helyezett jut, de az olimpiai selejtező kivívásához az egész tornát meg kellene nyerni.
 
A szövetségi kapitány az M4 Sportnak elmondta, a csoportból a bosnyákok a legerősebbek, utánuk jönnek a lengyelek, a magyar csapat pedig a portugálokkal van egy szinten. Ivkovics szerint reálisan nézve nincs esély a kijutásra. „Amíg nem lesz két NBA- és három-négy Euroliga-játékosunk, mondjuk Hanga szintjén, addig nem is álmodhatunk az olimpiáról” – jelentette ki, hozzátéve, hogy a magyar csapat erőssége az, hogy van egy megszokott játéka, amit mindenki ismer.
 
A szakember hozzátette, örül annak hogy sok fiatal van a keretben, amiatt ugyanakkor szomorú, hogy a hiányzók miatt nem tud a legerősebb kerettel kiállni a magyar csapat. Úgy véli ugyanakkor, hogy a magyar kosárlabda jó úton van, jó állapotban fogja tudni majd átadni a válogatottat.
 
Az Olaszországot, Törökországot és Izlandot felvonultató Eb-selejtezős csoporttal kapcsolatban a kapitány úgy fogalmazott, hogy lehetett volna rosszabb is a sorsolás, szerinte reális a harmadik hely megszerzése, amit kijutást jelentene.
 
 
Az M4 Sportnak nyilatkozott Vojvoda Dávid, Perl Zoltán, Váradi Benedek és Somogyi Ádám is - erről az m4.sport.hu-n olvashattok bővebben.

 

Kép, slide: hunbasket.hu; Girgász Péter/MKOSZ

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus