Ivosev: Ilyen közönség előtt bárki ellen lehet esélyünk

A forduló MVP-je a védekezésre figyelt a Szolnok ellen, de ebből jött a jó támadójáték is. Kaposváron is ezt szeretnék folytatni.

A mögöttünk hagyott hétvége talán legnagyobb bravúrját a DEAC mutatta be, hiszen legyőzte a bajnoki tabellát toronymagasan vezető, kupagyőztes Szolnokot. A siker kulcsa a 27-9-re megnyert harmadik negyed volt, illetve Tomiszlav Ivosev feljavulása, aki a támadásban csendesebb első félidő után foghatatlan volt a másodikban és végül 28 ponttal (11/18 mezőnyből, 3/6 tripla) és 35 VAL-lal zárta a találkozót, ezzel ő lett a forduló MVP-je is.

"Úgy érzem, hogy a harmadik negyedre úgy jöttünk ki, hogy keményítettünk a védekezésünkön, nem hagytuk, hogy támadólepattanókat szerezzenek, a tranzíciós játékunk pedig jobban működött és sok gyors kosarat tudtunk szerezni. Az első félidőben nem igazán találtuk a ritmust támadásban, mivel a védekezésünk is hiányos volt, de a térfélcsere után úgy jöttem ki a pályára, hogy elsősorban kemény védekezéssel segítem a társaim, ami sikerült is és nyilván ez adott lendületet ezután a támadáshoz!" - értékelte az eseményeket a Kezdő5.hu kérdésére Tomiszlav Ivosev.

A DEAC és a Szolnok a Magyar Kupában is találkozott egymással, akkor az Olaj tudott nyerni, most viszont volt egy lényeges változás ahhoz képest: Debrecenben rendezték a mérkőzést.

"A kupa egy teljesen más meccs, ott semleges pályán játszottunk, ahol a Szolnok nagyon jól kosárlabdázott es megérdemelten nyert. De hazai pályán nekünk ilyen közönség előtt bárki ellen lehet esélyünk, amivel most éltünk is. Büszke vagyok a csapatomra, hiszen a negyvenedik percig koncentráltunk és hittünk együtt a győzelemben, így egy ilyen erős Szolnokot meg tudtunk verni" - mondta Ivosev.

A DEAC jelenleg a felsőházat jelentő ötödik helyen áll, de ugyanolyan mérlege van, mint a hatodik ZTE-nek - óriási harc várható a legjobb öt közé kerülésért, de Ivosev szerint a debreceniek jó úton járnak.

"Még nagyon messze van az alapszakasz vége,  de úgy érzem, hogy jó irányba haladunk és a játékunk is egyre jobban összeáll, ezt azzal szeretnénk fokozni, hogy idegenben is tudjunk meccseket nyerni, mert ebben a bajnokságban nagyon sokat számítanak az idegenbeli győzelmek, hiszen hazai pályán mindenki nagyon erős" - utalt arra, hogy a hazai 10-1-es mérlegükhöz eddig 1-8-at tudtak hozzátenni idegenben.

A következő fordulóban a belendülő Kaposvár vendége lesz Berényi Sándor csapata, úgyhogy Ivosev visszatér tavalyi MVP-szezonja színhelyére.

"Igen, jó élményeim fűződnek Kaposvárhoz. Viszont nagyon nehéz meccsre számítok, hisz a Kaposvár is megmutatta mostanában a jobbik arcát és idegenben legyőzte a ZTE-t is, hazai pályán a közönségük is fantasztikus. Ahogy az itthoni meccsünkön a második félidőben játszottunk, azt szeretnénk folytatni Kaposváron is és természetesen mindent meg fogunk tenni azért, hogy győztesen jöjjünk le a pályáról és megszerezzük idén az első idegenbeli győzelmünket. Remélem, hogy szurkolóink ide is szép számmal elkísérnek majd minket, hisz az nagyon nagy segítség lenne a csapat számára.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus