Keller: Miért külföld? Ott nincsenek olyan bizarr dolgok, mint itthon

Keller Ákos őszintén beszélt a helyzetéről - itthonról a Falco és a Paks is tett neki ajánlatot. 

fotó: fiba.basketball

A lengyel Wroclaw csapatához írt alá a következő szezonra Keller Ákos és hamarosan útnak is indul új állomáshelyére - a miértekről a Nemzeti Sport megkeresésére beszélt.

"A megkeresés váratlanul jött és úgy a klub menedzsmentje, mint az edző éreztette, hogy engem akarnak. Őszintén: nem amiatt igazoltam oda, mert mindenáron erre vágytam. Ők normális ajánlatot tettek, amit én jónak tartottam. Így lesz lehetőségem bizonyítani: nem csak a magyar bajnokságban tudok jól kosarazni. És végre zöld mezben is játszhatok, amire eddig nem volt esélyem!"

A magyar ajánlatokról: "Falco és a Paks ajánlatot tett és az Alba is érdeklődött a szándékaimról, de én jó vagy elfogadható külföldi ajánlatra vártam, és ezt tudták a magyar klubok is."

Hogy miért külföld? "Tény, amit mindig is hangoztattam, hogy külföldön szerettem volna folytatni. Az ok egyszerű, külföldön nincsenek olyan, számomra bizarr dolgok, mint az U23-as szabály vagy a mostanra értelmetlen középszakasz. A fiatalszabállyal a jó vagy közepes magyarokat kiveszik az első félidőből, mert ugye a légiósnak játszani kell. No de visszatérve hozzám, amikor elindultam külföldre két éve, akkor az volt a célom, hogy minden évben előrelépek, de ez nem sikerült. A Pau-nál a vakbélműtétem miatt kerültem hátrányba, a Zadarnál konkrétan szórakozott velem az edző, az Orlandinánál pedig hiába kezdtem jól és éreztem remekül magam a jó játék mellett, jött a vírus és vége lett a szezonnak. Vagyis még bennem is van hiányérzet azzal kapcsolatban, amit elértem."

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus