Kiss Benedek meghatározó játékos szeretne lenni az Albánál

Kiss nyáron érkezett az Albához a Nyíregyháza csapatától.

 

 

Az Arconic-Alba Fehérvár játékosa, Kiss Benedek nyilatkozott az együttes honlapjának:

Mesélj néhány gondolatot, hogy mit szoktál csinálni szabadidődben, van-e kedvenc zeneszámod és ételed, illetve mik az erősséged/gyengeségeid?

Uh hát nagyon szeretem a pizzát, talán az a kedvencem jelenleg. Továbbá szeretek zenét hallgatni, teljesen ki tud kapcsolni, avagy felpörgetni de kimondottan kedvencem nincs, mindenevő vagyok. Szabadidőmben sokat szoktam horgászni a baratáimmal, amikor csak tudok megyek, mert olyankor mindig jó a hangulat és az amolyan kikapcsoló tevékenység számomra. Ezen kívül szeretek még utazni, világot járni, persze ha összeegyeztethető a kosárral és az időm engedi.

Erősségemnek mondható, hogy nagyon kitartó vagyok, addig megyek amíg meg nem csinálom, amit szeretnék vagy amíg nem nyerek. Gyengeségemnek talán azt tartom, hogy nem mindig állok ki magamért, sokszor csak úszok az árral. Ezen persze már rajta vagyok, hogy fejlesszem.

Hogy érezted magad korábbi szezonjaidban, milyen tapasztalatokkal gazdagodtál és mi a meglátásod a klubhoz való igazolásoddal kapcsolatosan?

Szerettem Nyíregyházán játszani, nagyon hasznos volt az ott eltöltött idő. Az első szezonom az NB1 A-ban egész jól sikerült azt mondhatom. A tavalyi sajnos már kevésbé, ami talán a csapat teljesítményének is köszönhető, de be kell valljam az egyáltalán nem úgy alakult ahogy elterveztem. Az ott eltöltött idő alatt azt tapasztaltam, hogy rengeteget kell dolgozzak ahhoz, hogy fejlődjek és meghatározó játékos lehessen belőlem, de azt gondolom, hogy semmi sem lehetetlen.

Amikor az Alba megkeresett, nem is nagyon gondolkodtam, hiszen tudom, hogy mennyire jó csapatról van szó. Nekem mindig is szimpatikus egyesület volt így egy nagy előrelepésnek élem meg karrieremben. Csapat szinten az elvárásom a kupa és a bajnoki cím megszerzése, de biztos vagyok benne, hogy ezzel mindenki így van. Egyéni szinten meghatározó játékos szeretnék lenni az u23-as szabálynál, illetve bizonyítási lehetőségeket kiharcolni és minél többet játszani a második félidőben is.

Van példaképed?

Igen van! Példaképem nem más, mint Hanga Ádám, akire a küzdeni tudása, akarata és elhivatottsága miatt nézek fel.

Csapatunk október 18-án idegenben a Sporting CP ellen lép pályára a FIBA Euro Cup keretén belül. A szurkolásra és buzdító üzenetekre ezúttal is feltétlen számítunk!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus