Lóránt: Fontos, hogy gyengébb játékkal is tudunk nyerni

Játszanak edzőmeccseket - szerinte Simpsonnal nagyon belenyúlt a klub - jó hangulatban készülnek a folytatásra. 

Nagy csatában nyert hétvégén Pakson a címvédő Alba Fehérvár, Dzunics Braniszlav legénysége gyengén dobott, így is kiharcolta a győzelmet - ezzel sorozatban harmadik sikerét könyvelhette el a hazai porondon. Erről és a csapat helyzetéről kérdeztük Lóránt Pétert, az Alba csapatkapitányát.

"Borzasztóan dobtunk, ez mondjuk benne van a pakliban a heti két meccs esetében, és a percátlag is elég magas több játékosunknál. Viszont az ilyen csúnya meccseket a legszebb megnyerni, most is több hibát követtünk el a fáradtságból vagy a rutintalanságból adódóan, de ilyenkor is meg kell találnia mindenkinek azt, hogy miben tudja segíteni a csapatot. Én sem dobtam jól, de szerencsére van pár opció támadásban, aki elő tud lépni" - mondta a Kezdő5.hu-nak Lóránt.

Ezen a téren mindenképpen javult a gárda, Trevis Simpson nemrég nálunk is a Hétvége MVP-je lett, és a már a csapattal edző, de pályára még nem lépő Alhaji Mohammed is sokat segíthet. "Simpson abszolút képes pontfelelős lenni, ő kiváló játékos, Báne szerintem nagyon belenyúlt vele. Képes helyzetet kreálni magának és másnak is, aztán amikor elsül a keze, akkor akár hat-hét hármast is bedobni, amivel több terület nyílik nekünk is a festékben. Plusz itt van már Mo, aki még nem játszott mérkőzést, de egy-egyekből, kettő-kettőkből is képes helyzeteket kreálni, rutinos, jól látja át a lehetőségeket, ismeri Bánét, a rendszert."

Az Alba a gyenge rajt után már 4-4-re áll itthon, és a nemzetközi porondon is visszatáncolt a szakadék széléről - ahogy visszatértek a sérültek, úgy lendült fokozatosan ismét formába a társaság.

"A jó felkészülési időszak után jött a sok sérülés, meghatározó játékosok dőltek ki, így pedig nem jöttek az eredmények, bár érdekes, hogy a BL-selejtezőben a török csapat ellen még szerintem jól játszottunk. Utána sem feltétlenül az eredményekkel volt a legnagyobb probléma, mert Szombathelyen, Zalaegerszegen vagy Pécsett éppen ki lehet kapni, ha úgy van, de a játék minősége volt nagyon gyenge. Hogy hol tartunk most, azt nehéz megítélni, de az önbizalmunk visszatért azzal, hogy kiegészültünk, jön még Mo is, meglátjuk."

A bajnokságban így nincs rossz helyzetben a Fehérvár, mert három meccs a hátránya az éllovas Körmend-Szolnok pároshoz képest, ami bőven behozható, főleg azok után, hogy honnan álltak fel Lóránték.

"Muszáj volt nyernünk ezeket a meccseket, mert nagyon le voltunk maradva, idegenben is hozni kellett a győzelmeket, ezzel lehet talán valamennyit kozmetikázni. Illetve most a sorsolásunk is kicsit szerencsésebb, mert öt meccsből négyet játszunk itthon és megyünk a MAFC-hoz."

És hogy rosszkor jön-e számukra a bajnokságban a szünet? "A Charleroi elleni meccs után még azt mondtam volna, hogy rosszkor, de most a Paks elleni találkozót követően már úgy gondolom, hogy talán mégsem rossz. Mi azért játszunk két edzőmeccset ebben az időszakban is, illetve ez azért mindig utólag derül ki, hogy utána hogyan játszunk."

Ezzel együtt jó hangulatban, magabiztostan készülnek a folytatásra. 

"A hangulat abszolút pozitív, mert három hete senki se gondolta volna, hogy a mi kezünkben lesz a sorsunk a továbbjutást illetően a nemzetközi kupában. Az is sokat jelent, hogy képesek vagyunk akár rossz játékkal is nyerni, de remélem, hogy fogunk tudni tovább javulni. Az látszik, hogy nagyon nehéz lesz akár a kupát, akár a bajnokságot megnyerni bárkinek."

A FIBA Europe Cupban a Minszk otthonában játssza utolsó csoportmeccsét az Alba, ott dől el a sorsa jövő héten. 

"Ez egy igazi ki-ki meccs lesz, aki nyer, azé a csoport első helye, aki kikap, annak pedig már csak halvány reménye marad. Otthon is kemény meccset játszottunk velük, akkor indultunk meg felfelé. Nagyon jó dobóformára lesz szükségünk, mert ott azért a Minszk lesz az esélyesebb, mi pedig egy olyan csapat vagyunk, amelynél sokat jelentenek a külső dobások. Ha a lepattanózást kontrollálni tudjuk, és jól dobunk, akkor meglesz az esélyünk a sikerre."


Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus