Lukács: A fiatalokra elsősorban védekező feladatokat bíznak

Négyes poszton játszatták, de ő kettes-hármasként érzi magát a legjobban. 

fotó: Simon Erika / albakosar.hu

Lukács Norbert, az Alba Fehérvár fiatalja az fmc.hu-nak adott interjút - ebben több dolgot is érintett, például azt, hogy milyen szerepkör hárult rá a fehérvári csapatban.

"Ez a csonka szezon nekem meghatározó volt, hiszen bekerültem az Alba felnőttcsapatába, és az első pár meccs után már rendszeresen több-kevesebb játéklehetőséghez is jutottam. Ezek a játékpercek pedig nem arról szóltak, hogy a meccs végén állhattam be, amikor már mondjuk eldőlt a találkozó, hanem már az elejétől számított rám Jesus Ramirez és Arik Shivek. Természetesen a következő szezonra nem is lehet más a cél, mint hogy tovább emelkedjenek ezek a játékpercek. Az olyan fiatalokra mint én, elsősorban védekező feladatokat bíznak, az elvárás, hogy a védőmunkánk minél kevesebb hibával segítse a csapatot. Rám azonban támadásban is számítottak ebben a szezonban, ez nagyon jó érzés volt, és erősítette az önbizalmamat is" - mondta.

"A szezon során főleg négyes játszottam, de bevallom őszintén, én kettes-hármas poszton érzem magam a legjobban. Egyenlőre a súlyom még nincs meg ahhoz, hogy a magas posztokon birkózzak a palánk alatt az ellenfél centereivel, de persze ettől függetlenül mindent megtettem, hogy a magasságom adta lehetőségeket kihasználva négyes poszton is a csapat segítségére legyek. Ez a kettes-hármas poszt nekem egyébként már utánpótlásban is a kedvencem volt, a korosztályos csapatokban sokszor játszottam ezekben a szerepkörökben, de tény, már akkor is megfordultam a palánk alatt."

A teljes interjú itt olvasható!

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus