Manigat hetekre kidőlt, Ivosevet eltiltják Debrecenben

Mutatjuk, hogy mit nyilatkoztak a csapatok képviselői a szerdai öt középszakasz-mérkőzést követően. 

Szolnoki Olaj KK - Pécsi VSK-VEOLIA 71-66

Dragan Aleksic: Kis túlzással úgy tudtunk erre a mérkőzésre kiállni, hogy az U20–as játékosainkat kikértük az iskolából. Az elmúlt két napban kifejezetten jól edzettünk, a fiatal játékosainktól pedig azt kértem, vigyenek energiát a mérkőzésbe, és ők emellett még harcosan és okosan is játszottak, ráadásul a rutinosabb kosarasaink is nagyon odatették magukat a mérkőzésen. Nagyon köszönjük a közönségnek, hogy ebben a nehéz helyzetben így kiállt mellettünk.

Csirke Ferenc: Azért buktunk, mert ötven perc késéssel érkezett meg csapatunk a mérkőzésre. Az első félidőben, különösen támadásban, kritikán aluli teljesítményt nyújtottunk, a másodikban már felsőházszintű volt a játékunk, és ezt kell tovább folytatnunk. A szolnoki csapatnak nagyon sokat jelentett szurkolótábora biztatása, jelzem, ha ez a mérkőzést Pécsen játsszuk, mi is ilyen biztatást kaptunk volna.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - JP Auto-Jászberényi KSE 91-60

Gasper Okorn: Először is gratulálok a csapatnak, nagyok jól játszottunk. Természetesen köszönettel tartozunk a szurkolóknak is, akik kilátogattak a mérkőzésre és buzdítottak bennünket. Összességében elégedett vagyok a mutatott játékkal és ezúttal ez az eredményen is meglátszott. Remekül játszottunk és lehetőségünk nyílt a fiatalokat is pályára küldeni. Külön öröm, hogy mindenki hozzátette a magáét a sikerhez. Mivel hosszú lesz a rájátszás, ezért sűrűbben cseréltem a játékosokat is. Az első győzelmet megszereztük, lépésről-lépésre haladunk előre. Remélhetőleg a következő mérkőzésen is hasonló játékkal rukkolunk elő.

Nikola Lazic: Ma sokkal jobb volt a Falco, egészen megérdemelten nyertek, mert mi nagyon gyengén dobtunk és a csapatjáték sem működött. Nagyon gyorsan tovább kell lépnünk, mert szombaton javítani szeretnénk. A szűk rotációnk miatt a Falco sokkal jobb volt.

Atomerőmű SE - Zalakerámia ZTE KK 100-86

Dzunic Branislav: Gratulálok a játékosaimnak és a ZTE-nek is. Véleményem szerint jó felfogásban és sok energiával játszottunk, a negyedik negyedre elfáradtunk, igazából saját magunknak tettük nehézzé ezt a meccset. A harmadik negyedben úgy gondolom, hogy a jó támadás mellé jó védekezés párosult, ez kulcsfontosságú volt, hiszen a mérkőzés ezen periódusában tudtuk ellépni az ellenféltől.

Bencze Tamás: Nyílván arra készültünk hogy nehéz meccs lesz, sajnos a Dustin nélkül nem maradt hátul emberünk, az ő hiánya mindenképpen markáns veszteség nekünk. A meccs egészét tekintve megérdemelt az ASE győzelme, úgy gondolom, hogy a harmadik negyedben dőlt el a meccs, hiszen az első két negyedben jól kontrolláltuk a tranzíciós játékot, a harmadik etapban ez nem sikerült. Pozitív dolgokból kell építkeznünk, nem adtuk fel jelentős különbségnél sem, remélhetőleg visszatér az irányítónk és ütőképesebbek leszünk.

LaDontae Henton: Azt gondolom, hogy a harmadik negyedben sikerült az edőzi tervet teljesíteni, jól védekeztünk és ebből több gyorsindítást tudtunk csinálni, jól forgattuk a labdát és ez eredményes játékhoz vezetett.

Bagó Martin: Gratulálok a Paksnak, nem adtuk fel a mérkőzést, végig küzdöttünk, úgy gondolom ha ezt tudjuk folytatni akkor jó úton haladunk.

DEAC - Sopron KC 81-91

Berényi Sándor: Számítottam rá, hogy egy mentálisan erős soproni csapatot kell vendégül látnunk. Rólunk ez kevésbé volt elmondható, a felsőházért való küzdelem nyomai még mindig látszanak a srácokon. Óriási balszerencsehullám sújt bennünket, Manigat térdsérülése (az utolsó edzésen kidőlt, előzetesen nagyjából négy hetet jósolnak - a szerk.) miatt még hetekig nem lesz bevethető, Ivosevnek pedig eltiltása miatt (Supolát tarolta le, kiállították - a szerk.) kell majd kihagynia a következő fordulót. Furcsán hangozhat egy hazai vereség után, de mindent egybevéve úgy érzem, nem játszottunk rosszul.

Sabáli Balázs: Az előző debreceni mérkőzésen rengeteg pontot kaptunk, így a mostani célunk a védekezés megszilárdítása volt. Helyén kell kezelnünk a győzelmet, hiszen sok hiányzóval játszottak a hazaiak, ettől függetlenül büszke vagyok a csapatomra.

Tóth Bence: Köszönöm az edzőmnek, hogy bizalmat szavazott nekem, igyekszem meghálálni a bizalmat. Az első két negyedben rengeteg kosarat kaptunk, a harmadikra némileg csökkenteni tudtuk a kapott pontjaink számát. 67-67-nél labdánk volt a vezetéshez, de a kulcspillanatokban a Sopron koncentrált jobban.

Werner Viktor: Szerettük volna meglepni a DEAC-ot, ezért gyakran váltottunk védekezést. A második félidőben nagy nyomás alá helyeztük a hazaiak kulcsjátékosait, és szerencsére energiánk is maradt, így sikerült győznünk.

Kaposvári KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 89-69

Fekete Ádám: Minden elismerés megilleti a szurkolóinkat, akik a Kecskeméten elszenvedett vereségünk után is kitartanak mellettünk és bár nem sikerült a középházba kerülnünk szép számban kilátogattak a mérkőzésre és biztattak bennünket. Komolyan vettük a találkozót és profin álltunk hozzá. Szükségünk van még egy győzelemre, hogy matematikailag is elkerüljünk a veszélyzónától. Jövő szerdán azt a győzelmet is szeretnénk begyűjteni.

Andjelko Mandics: Nem kérdés, hogy jobb volt a Kaposvár. Ez volt a harmadik meccsünk zsinórban, amikor nagy hátrányba kerülünk az első félidőben. Utána jobban játszottunk ugyan, de húsz pont hátrányról nagyon nehéz dolog visszajönni. Nem tudunk stabil teljesítményt nyújtani, ez a legnagyobb problémánk. A következő egy hónapban a kiesés elleni párharcra készülünk és ezen kell javítanunk.

Baki Gergely: Jól sikerült a kezdésünk, a tervezett agresszív játékkal indítottunk, Ha végig azzal a koncentrációval játszottunk volna az első félidőben, akkor talán korábban is eldönthettük volna a találkozót. Mindkét gárda sok sebből vérezve a hiányzói nélkül játszott. Ha nem is szép játékkal, de a lényeg, hogy győztünk, így a lelkes kitartó szurkolóink elégedettek lehetnek.

Varga Ákos: Hamar nagy hátrányba kerültünk a mérkőzésen. Sokszor fel tudtunk jönni tíz pont környékére, de ekkor mindig elléptek a hazaiak és megnyerték a találkozót.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus