"Mindenki tudja, hogy kicsoda Dzunics"

Nikola Jevtovics szerint Pakson tudják, hogy hogyan támadják majd Agafonovot a soron következő mérkőzésen.

Magabiztos győzelmet aratott hétvégén a Sopron ellen az Atomerőmű SE, a tolnaiak száz pont felett dobtak és húsz egységgel verték meg az SKC-t. Az összecsapás után Nikola Jevtovics, a Paks centere értékelt a Kezdő5.hu-nak.

"Valóban nagy győzelmet arattunk hétvégén. Szerintem megfelelően játszottunk, főleg a második félidőben voltunk jók. A harmadik negyedben elkezdtük uralni és kontrollálni a lepattanózást, ennek köszönhetően felépítettünk egy jó előnyt, szerintem ez volt a kulcs" - nyilatkozta Jevtovics.

Ez a siker az első volt Braniszlav Dzunics Paksra való visszatérése után, Jevtovics szerint pedig a tréner érkezése segíteni fog nekik a felzárkózásban - jelenleg csak a kilencedik helyen állnak 9-11-es mérleggel, igaz, az ötödik helyezett DEAC is csak két találkozóval áll jobban.

"Mindenki tudja, hogy kicsoda Dzunics. Nagyon híres ő játékosként és edzőként. Sok mindent megváltoztatott nálunk védekezésben és támadásban is, az első itt töltött napjától kezdve kiválóan dolgozunk együtt. Jól ismeri a magyar bajnokságot, vissza fog segíteni minket a győztes útra."

A paksi együttes hétvégén azt a Zalakerámia ZTE KK-t fogadja majd hazai pályán, amely szintén két mérkőzéssel tart előrébb - ősszel Egerszegen 99-98-ra győzött a Zete parádés végjáték után, ezért szeretnének most visszavágni az atomvárosiak. Jevtovics maga is komoly csatára számíthat a liga legjobb blokkolójának számító Andrij Agafonovval szemben.

"A következő ellenfelünk a ZTE lesz. A zalaiak jó kosárlabdát játszanak, de otthon azért egy kicsivel jobbak, ahogy az összes csapatról elmondhatjuk itt, Magyarországon. Jó meccset várok. Agafonov nagyszerű játékos, egyike a legjobbjaiknak, de tudjuk, hogy hogyan fogjuk őt támadni. Ez viszont titok marad!" - tette hozzá mosolyogva a center.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus