Mit kell tudni az Egis Körmend két új fiataljáról?

Hosszabb távra kötelezték el magukat a vasiakhoz. 

Ha nem is a véletlennek, de egy szerencsés találkozásnak köszönhető, hogy Habel Andrich Clemens is Körmenden folytatja pályafutását. A fiatalember négyéves szerződésének aláírásakor mondott néhány szót magáról, eddigi pályafutásáról az Egis Körmend Hivatalos Facebook oldalnak.

„Keszthelyről indultam, de Veszprémben kezdtem el komolyabban kosárlabdázni. Az általános iskolában csak heti két edzés volt, de amikor gimnazistaként Veszprémbe kerültem, akkor ismerkedtem meg komolyabban a sportággal, ott szerettem bele a játékba. Azóta már a mindennapok fontos részét képezi számomra, és távolabbi terveim is vannak vele. Szeretnék profi sportoló lenni, más országokban is játszani majd, így kerültem ide.”

A hírek szerint ez egy nyári tábornak köszönhető, itt figyelt fel rád Ziga Mravljak, aki az itteni fejlesztő programot vezeti.

„Igen, így van! Szlovéniában találkoztunk egy New Era Campen, ahol a harmadik napon odajöttek hozzám, hogy nagyon szívesen látnának itt, úgyhogy a tábor vége után már itt is voltam, készen az edzésekre. Most pedig már alá is írtam a szerződést.”

Ez nagyon gyorsan ment. Mi az, amit tudtál korábban a körmendi kosárlabdázásról?

„Természetesen követtem a bajnokságot, tisztában voltam azzal, hogy ez egy nagyon erős klub, amely nagyon komoly lehetőséget kínál a fejlődésre. A célom az, hogy felkerüljek a felnőtt csapatba és minél inkább meghatározó játékos legyek.”

Tegnap írta alá négy éves szerződését az Egis Körmendhez Ralf Martinez, akit egy rövid bemutatkozásra kért a klub ebből az alkalomból.

„Lassan tizenegy éve lesz, hogy a Budapesti Honvédnál elkezdtem kosárlabdázni és egészen eddig ott játszottam. Azért döntöttem most az Egis Körmend mellett, mert szerintem itt nagyon profi munka folyik és Körmend kisváros, itt nincs semmi, ami el tudná vonni a figyelmemet, így még inkább tudok csak a kosárlabdára koncentrálni.”

Ezzel kapcsolatban sokan úgy vélekednek, hogy azért nehéz a fővárosból idehívni fiatalokat, mert számukra a kisváros sokkal kevesebb lehetőséget, elfoglaltságot nyújthat, mint Budapest. Akkor számodra ez nem probléma?

„Nekem biztosan nem, hiszen én Budapestnek minden olyan részét kihasználtam a fiatalságom alatt, amit kellett, számomra valóban jót tett ez a környezetváltozás.”

Most már részese vagy az itt zajló munkának, milyennek látod? Erre számítottál?

„Igen! A klub sok fiatalt hívott ide, de az itt nevelkedett srácok is nagyon jók. Professzionális edzőkkel, igencsak jó munka zajlik itt, nem lehet panaszunk semmire.”

Milyen célokkal, tervekkel vágtál bele az itteni munkába?

„Először is szeretnék stabil tagja lenni az élvonalbeli, felnőtt csapatnak, és persze szeretném bővíteni az eddigi repertoáromat. Ahogy mindenki, aki ezt a sportágat választja, én is azt tervezem, hogy minél sikeresebb lehessek, minél tovább a kosárlabdából tudjak megélni. Ehhez pedig az kell, hogy mindenben előbbre tudjak lépni.”

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus