Mócsán Bálintnak nem lesz szokatlan a szerda-szombat meccsritmus

Az Egis Körmend játékosát csak a Sopron hívta komolyabban a vasiakon kívül. 

fotó: Jene Sándor

A vaol.hu készített interjút Mócsán Bálinttal, az Egis Körmend játékosával - a teljes interjú itt olvasható, mi részletet közlünk:

– Volt pár érdeklődő, de komoly ajánlatot csak az Egis Körmend és a Sopron KC tett – jelezte az ifjú kosaras. – Nyáron Ziga Mravljak vezetőedző meghívására pár napot itt töltöttem Körmenden, próbajátékon. Már akkor megnyert ez a közeg, így elfogadtam az ajánlatot, amely igen méltányos volt, így két évre írtam alá. Azóta is azt érzem, hogy nagyon jó döntést hoztam, megvan a bizalom a szakmai stáb és a csapattársaim részéről is. Az edzők senkinek nem ígérnek biztosat, aki teljesít, az lehetőséget kap. Azt gondolom, ez így van rendjén. Természetesen figyelemmel kísérem az élvonalbeli átigazolásokat. Meggyőződésem, hogy Körmenden nagyon-nagyon jó csapat formálódik, de erős lesz a Falco, a DEAC, az Alba Fehérvár és a Szolnok is.

– Mi mindennap úgy megyünk edzésre, hogy elhisszük, jó esélyünk van a bajnokságban, ezért keményen dolgozunk – folytatta Mócsán Bálint. – Nagy a rotációnk, ez előnyt jelenthet, pláne úgy, hogy szerda-szombat ritmusban lesznek a mérkőzések. Számomra ez nem szokatlan, az egyetemi bajnokságban csütörtökön és szombaton voltak meccsek, így én tudom, mit jelent rövid idő alatt sok meccset játszani. Igaz, Amerikában rövidebb a szezon, novembertől márciusig tart. Úgy érzem, beilleszkedtem, ebben sokat segítettek a ­csapatársaim, a magyarok és a külföldiek egyaránt. A város is tetszik, talán elsősorban az emberközelisége miatt. Amerikában sem játszottam túl nagy városban, Idahóban egy Pocatello nevű településen éltem, ami nagyjából 50 ezer lakosú.

Mindig szerettem a személyes kapcsolatokat, a visszajelzéseket, és azt is, ha megszólítanak. Ez Körmenden abszolút adott. És akkor még nem beszéltem az ország legjobb szurkolótáboráról, ami tényleg egyedülálló. Alig várom, hogy elkezdődjön a bajnokság és piros-feketében bizonyíthassak.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus