Mostanra állt össze az idei Kaposvár

Reggie Johnson szerint a játékoscserék után most értek el odáig, hogy a folyamatos munka meghozta a gyümölcsét.

Kiváló formában van a Kaposvári KK, hiszen a szezon pocsékul kezdő, légióscseréken (és ügyvezető-váltáson) áteső gárda zsinórban négy, összességében pedig hatból öt győzelemnél tart, a szegedi vereség óta csak Szolnokon kapott ki - a mögöttünk hagyott hétvégén a szintén jó fomrában lévő DEAC-ot győzte le 24 ponttal, úgyhogy életben tartotta a középházi reményeit.

"Jó kosárlabdát játszunk jelenleg egyszerűen azért, mert a csapat összeállt. Sok mozgás és változtatás volt a szezon elején, sajnos úgy nem nagyon lehet kohéziót építeni, nemcsak itt, máshol sem. Most viszont összeálltunk, hétről hétre egyre jobban és szerintem ez megmutatkozik a kohézión, valamint a játékunkon is, ennek köszönhetően pedig az egész hangulat jó jelenleg" - beszélt a helyzetről Reggie Johnson, a Kaposvár játékosa.

Johnson egyébként maga is része az átalakításnak, hiszen a szezon elején irányítónak igazolták, Manny Ubilla érkezése óta viszont kettes poszton szerepel, méghozzá kiválóan: Zalaegerszegen például 28, a DEAC ellen 25 pontot szórt kiváló hatékonysággal, nagyon fontos kosarakkal, összességében pedig 17 pontos átlagával ő a somogyiak legeredményesebb játékosa, ráadásul ligaszinten is a top10 környékén mozog ezzel.

"Igen, az én szerepem és feladatom is változott, amit időbe telt megszoknom, de ahogy említettem, ez is várható volt. Most minden este megpróbálok ugyanazzal a hozzáállással játszani, minden naphoz ugyanúgy állok hozzá az egész szezon során. A csapatnak megvan a jó ritmusa, ez vezet a hatékony játékhoz" - mondta erről az amerikai hátvéd.

Johnson a Debrecen elleni összecsapáson is magas fordulatszámon pörgött, ennek pedig velejárója volt némi trash talk, főleg a vendégek centerével, Daniel Amigóval "üzengettek" egymásnak.

"Semmi különös nem történt, csak elhangzott néhány szó a meccs közben. Az érzelmek és az adrenalin része a játéknak és most már a szezon olyan szakaszában járunk, ahol ez fokozottan igaz. Szóval ennyi, csak mindketten érzelmekkel játszottunk és őszintén szólva, ha egy játékos intenzitásban a szezon ezen szakaszában nem lép szintet, akkor valami nem stimmel."

A Kaposvár hétvégén az Alba Fehérvár vendége lesz és a hátralévő öt összecsapásból még egy idegenbeli bravúrra valószínűleg szüksége lesz ahhoz, hogy odaérjen a középházba - most megvan a lendület, Johnson is ebben bízik.

"A siker kulcsa ugyanaz lesz Székesfehérváron és összességében a következő öt mérkőzésen is: a kemény munka - hétfőtől péntekig minél keményebben edzünk, aztán ezt az energiát és koncentrációt kell kivinni a pályára a meccsen. Minden találkozón más részletekre kell külön odafigyelni, de ez szerintem a napi felkészülésen múlik. Az összes meccsen keményen fogunk játszani egy egyértelmű célért, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég."

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus