Nelson szerint ez a Berény rutinosabb a tavalyinál

A hétvégén extrát játszó jászberényi irányító szerint a védekezés volt a kulcs a DEAC ellen. 

Nagyon fontos idegenbeli győzelmet aratott hétvégén a Jászberény, hiszen Nikola Lazics csapata remek játékkal 80-73-ra győzte le a DEAC-ot - ez volt az első idegenbeli sikerük ebben a szezonban és ismét bizonyították, hogy jó csapatuk van.

"Úgy gondolom, hogy koncentráltan kosárlabdáztunk, megtettük, amit az edzőnk kért és hoztuk a kemény védekezésünket. Szerintem a győzelem kulcsa ez, vagyis a védekezésben nyújtott teljesítményünk, akaratunk volt, támadásban pedig jól járattuk a labdát, bevontunk mindenkit és mindegyikünk hozzátette a magáét" - értékelt a Kezdő5.hu-nak Remon Nelson, a JKSE irányítója.

Nelson egyébként is parádés meccset játszott, hiszen 27 pontot szórt extra hatékonysággal (9/13 mezőnyből, 8/9 büntető), leszedett hat lepattanót és kiosztott öt gólpasszt is - 35 perce alatt 40 VAL-t ért el, szenzációs teljesítményt nyújtott, ezért nálunk ő lett a forduló megosztott MVP-je. "Igen, szerintem rendben volt, amit csináltam. A csapattársaim kiválóan kezdték a meccset, ebből már az elején voltak üres dobásaim és végig keményen támadtuk a gyűrűt, amiből jöttek a büntetők és a jó helyzetek is" - mondta az irányító.

A Berény így három forduló után 2-1-es mérleggel áll, az első fordulóban a sokak által a felsőházba várt Paksot győzte le, majd egy hétközi meccsen, szoros küzdelemben kikapott a 3-0-val rajtoló Zalaegerszeg otthonában, most pedig a DEAC vendégeként tudott nyerni.

"Jól kezdtük a bajnokságot, 2-1-es mérlegünk van. Nyilván jó pár dolgon kell még dolgoznunk, de úgy érzem, hogy jó irányba haladunk. Vannak nagyon jó és tapasztalt játékosaink idén, szerintem a tavalyi csapatunkhoz képest ez jelenti a legnagyobb különbséget" - emelte ki Nelson.

Az előttünk álló szombaton aztán újabb komoly feladatot kell megoldania a társaságnak, hiszen az Alba Fehérvár gárdáját látja vendégül.

"'A következő mérkőzés előtt meg kell néznünk még a videókat, aztán majd meglátjuk, hogy miből tudunk előnyt kovácsolni. Most arra koncentrálunk, hogy egészségesek maradjunk, jobban megismerjük egymást, összeszokjunk, így tudunk egyre jobban játszani majd."

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus