Nem a kiesés elől menekül a folyamatosan fejlődő Honvéd

A fővárosiak fiatalja, Tanoh Dez András rendkívül stabil teljesítményt nyújt és az Euroligát célozza meg hosszabb távon, most viszont a Zalaegerszeg elleni meccsre koncentrál.

fotó: Budapesti Honvéd Kosárlabda Szakosztály Facebook

Sorozatban második győzelmét aratta a hétvégi fordulóban a Budapesti Honvéd SE, a fővárosiak az Oroszlányt múlták felül 70-61-re, így megelőzték a tabellán a Szedeákot. Az összecsapáson végig magabiztosnak tűnt a Honvéd, ezt pedig így érezte belülről az együttes parádés szezont futó fiatalja, Tanoh Dez András is: 

„Teljes mértékben elégedett vagyok egyénileg és a csapat szempontjából is. Talán ez volt az első olyan meccsünk a szezonban, amikor végig vezetni tudtunk, és az első perctől mi diktáltuk a tempót. Erre törekszünk is, hogy így játsszunk, mert sokszor előfordult már, hogy jól kezdtünk, felépítettünk egy előnyt, de aztán elfáradtunk fejben és fizikálisan is, amin elúszott a meccs. Most viszont negyven percig tudtuk tartani a szintet. Úgy gondolom, hogy minden találkozón tudunk fejlődni, és egyre inkább lépünk előre, ezt szeretnénk folytatni” – mondta a Kezdő5.hu-nak Tanoh Dez András.

A fiatal játékos az OSE ellen tovább folytatta nagyszerű sorozatát: 11 pontot dobott 5/8-as mezőnymutatóval, 3 lepattanóval és 2 gólpasszal 28 játékperc alatt, így sorozatban kilencedik találkozóján érte el a tízpontos határt. A 2002-es születésű játékos a liga talán legjobb fiatal kosárlabdázójaként tündököl az újoncnál, eddig az egész szezonban összesen háromszor maradt tíz pont alatt, 49%-kal dob mezőnyből, 41%-kal triplázik, és meghatározó játékosa a Honvédnak, hiszen 26 percet átlagol. A nagy szerep mellett a stabilitása is kiemelendő, már első élvonalbeli szezonjának első felében is rutinos játékosokat megszégyenítő megbízhatóságot mutat, a benne lévő potenciál pedig ennyi idő alatt is teljesen egyértelművé vált.

„Bíztam abban a munkában, amit beletettem, és tudtam, hogy csak a bizalomra, és a lehetőségre van szükségem. Ezt meg is kaptam, érzem, hogy a csapatnál bíznak bennem, számítanak rám, közben pedig zajlik tovább a fiatalok képzése, így az enyém is, tehát továbbra is igyekszem fejlődni. Úgy gondolom, hogy technikailag a távoli dobásokban léptem előre eddig idén, de az önbizalmam is megvan, ami szintén fejlődést jelent: tavaly már hasonlóan építettek rám a csapatnál, mint most, nem tipikus fiatal játékosként kezeltek, ez pedig megadta a kellő magabiztosságot mostanra is” – mondta erről Tanoh Dez.

„Tavaly néha még erőltettem a támadójátékot, sokszor nem volt meg a ritmusom, most viszont sokkal inkább a saját játékomat próbálom játszani. Nem erőlködök, hanem várom, hogy a játék találjon meg engem, és ebből mindig jönnek ezek a 10-15 pontok” – tette hozzá az évek óta a Honvédban nevelkedő játékos.

A Honvéd a két győzelem után 4-12-vel áll a bajnokság 12. helyén, de a játékos szerint ennél több is lehet benne a folytatásban.

„Ahogy mondtam, szerintem folyamatosan fejlődünk, ezért semmiképp sem azt gondolom, hogy a kiesés elkerülése a cél, ennél többet érzek a csapatban. Most jött hozzánk egy új légiós, vele is erősödtünk, szerintem a bajnokság végéig stabil középcsapattá válhatunk.  Hétvégén Zalaegerszegre látogatunk, jó formában, magabiztosan mehetünk oda az utóbbi két győzelem után, bár tény, hogy ezúttal idegenben kell helytállnunk, és nem saját csarnokunkban. Ettől függetlenül maximálisan fel fogunk készülni, és szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni a mérkőzésből.”

A játékos végezetül pedig arra a kérdésre is válaszolt, hogy egyénileg milyen célokat tűz ki maga elé hosszabb távra: „Nem szoktam ezen gondolkodni, de ha egy dolgot kell említenem, akkor a célom az Euroliga.”

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus