Nem tervez nyaralást, folyamatosan edz az Alba fiatalja

Lukács Norbert nemcsak az első félidőkben, a kora miatt akar pályára kerülni.

fotó: Simon Erika / Alba Fehérvár

Lukács Norberttől Forray Gábor, az Alba Fehérvár új vezetőedzője is sokat vár - a 19 éves játékos már eddig is tagja volt a fehéváriak rotációjának, a fiatalszabály pedig tovább növelheti a játékperceit. Lukács Norberttel a feol.hu készített interjút - a teljes cikk itt olvasható, mi néhány részletet közlünk:

– Tavaly 10-12 percet kaptam a meccseken. Az átlagom 3 pont és 2 lepattanó volt, az új idényben egyértelműen az a cél, hogy minél több időt a pályán legyek. Valamint számomra lényeges, hogy nem csak az első félidőben.

A karantén alatt szorgalmasan gyakorolt egyedül otthon. Azóta csapattal tréningezik?

– Júniustól egyéni foglalkozások zajlanak, kondizunk minden nap, a csapattal majd augusztus közepén kezdjük a felkészülést, addig továbbra is egyéni edzésekre kerül sor a csarnokban. A válogatott keretbe többször invitáltak, információim szerint a felnőtt nemzeti együttes összetartása legközelebb augusztus elején lesz egy hét erejéig, remélem, ismét meghívást kapok.

A csonka bajnokságban az Alba a 6. helyen állt, amikor lefújták. Mit remél az újtól?

– A cél mindenképpen az, hogy az élmezőnyben végezzünk, ha lehet minél előrébb. Szeretnénk előkelő pozícióban zárni a 2020-21-es idényt. Ha az egyesület megfelelő légiósokat szerződtet, akkor minden esélyünk meglesz, hogy dobogós helyen végezzünk. Az eddigi, nyári igazolások alapján úgy látszik, nagyon jó csapat formálódik, így optimista vagyok.

Az edző, Forray Gábor egyik nyilatkozatában kiemelte, öntől különösen sokat vár az új bajnokságban.

– Jól ismerjük egymást, már többször dolgoztunk együtt a válogatottnál, a felnőttekkel és az utánpótlásban is. A tavalyi nagyváradi korosztályos Eb-n ő volt a vezetőedző, sajnos az első, Koszovó elleni meccsen megsérültem, a bokám miatt haza kellett utaznom a kontinenstornáról, később a felnőtt csapat edzőtáborát is ki kellett hagynom.

Most következhet a jól megérdemelt nyaralás.

– Júliusban is edzek, dobás és kondi, azaz erősítés lesz a program, nyaralást nem tervezek. Ellenben nem titkolom, már várom, hogy augusztus 15-én megkezdjük a közös felkészülést az Alba Fehérvár felnőttegyüttesével.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus