Nyilatkozatok a Falco és a Körmend továbbjutásai után

Tegnap este mindkét vasi együttes kettős győzelemmel jutott be a FIBA Europe Cup csoportkörébe - a találkozók után az érintettek nyilatkoztak. Darrin Govens az egyéni statisztikájával nem foglalkozott, Szrecsko Szekulovics a csapatmunkát emelte ki, a Balkan vezetőedzője szerint külső körülmények miatt nem volt egy jó meccs, Gasper Potocnik pedig örül a kiváló szezonkezdetnek.

Tegnap este a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 84-74-re legyőzte a bolgár BC Balkan Botevgrad gárdáját, így kettős győzelemmel jutottak be a FIBA Europe Cup csoportkörébe. Az összecsapás után hazai részről Darrin Govens és Szrecsko Szekulovics, a vendégektől pedig David Haughton és Nebojsa Vidic vezetőedző mondták el gondolataikat a mérkőzést követően.

Darrin Govens: Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz. Keményen akartunk játszani, és ki akartuk használni, hogy hazai közönség előtt szerepelhetünk.

Megkérdezték tőle, hogy elégedett volt-e a saját játékával, hiszen régen fordult elő, hogy 21 pontig jutott.

Govens: A győzelem miatt vagyok boldog. Számomra nem fontos, hogy hány pontot dobok - csak az a lényeg, hogy bármire van szükség, azt megtegyem a csapat sikeressége érdekében.

Szrecsko Szekulovics: Örülök nagyon és boldog vagyok a siker miatt. Ez egy igazi csapatmunka volt. Mondtam a meccs előtt is, hogy erős csapatuk van, ez adta a nagy különbséget a lepattanózásban. Mi is hibáztunk, nem zártunk ki elég jól a saját palánkunk alatt, de végülis nyertünk, és ez nagyon fontos volt. Most megyünk tovább, el kell felejteni ezt a meccset, szombaton jön a következő bajnoki. A csapat egy kicsit fáradt, úgyhogy próbálunk regenerálódni.

Megkérdezték Szekulovicstól, hogy ez a szerda-szombat ritmus meddig birható, meddig terhelhető a csapat.

Szekulovics: Ez nehéz, de nem tudunk mit csinálni, muszáj játszanunk. Nehéz ebben a ritmusban pályára lépni, de nemcsak nekünk, hanem szerintem minden csapatnak.

David Haughton: Kemény meccs volt. Az elején nem koncentráltunk eléggé, sokat hibáztunk, amit meg is büntettek.

Nebojsa Vidic: Először is szeretném elmondani, hogy milyen jó körülmények között játszhattunk, minden nagyon rendben volt a rendezéssel kapcsolatban. A meccsről pedig annyit mondanék, hogy nem emlékszem olyan találkozóra, hogy 21 támadópattanóval kikapott volna egy csapat. Rengeteg eladott labdánk volt, és nem is nagyon tudtunk jó helyzeteket teremteni támadásban. Tudtuk, hogy a Falco egy jól dobó csapat, az előző két mérkőzésükön egészen kiválóan dobták a triplákat, és bár ez ma nem történt meg, de sok könnyű kosarat szereztek. Azt is szeretném elmondani, hogy nem volt egy túl jó mérkőzés, voltak különböző körülmények, amelyek befolyásolták a találkozó végeredményét.


Az Egis Körmend egyetlen ponttal, 73-72-re győzött a Steaua elleni idegenbeli találkozón, így ők is duplasikerrel kerültek a csoportkörbe. A két tréner mondta el véleményét a meccs után az Egis Körmend hivatalos facebook-oldalának:

Jukka Toijala: – A Körmend két meccset nyert ellenünk, mert jobb volt. Ez tény. Nekünk voltak jó időszakaink, de nagyon-nagyon rossz periódusaink is. Most is volt, hogy 15 pontot kaptunk zsinórban, ezért vesztettük el ezt a meccset. Hasonló volt a képlet, mint Körmenden. Ott is hátrányba kerültünk, aztán valamit tudtunk faragni ebből. Az utolsó negyedre azt mondtam a fiúknak, hogy soha se adják fel! Sikerült feljönnünk, egylabdás meccs lett belőle, de nem tudtuk megnyerni.

Gasper Potocnik: – Gratulálok a csapatomnak ahhoz, hogy bejutott a csoportkörbe! Ez nagyon jó szezonkezdést jelent számunkra. Ismét megmutatták a játékosaim, hogy milyen karakteres egyéniségek. 30 percig kézben tartottuk a játékot, az utolsó tíz percben kissé kiestünk a ritmusunkból, elvesztettük a koncentrációnkat, emiatt voltak kisebb hibáink, de ki tudtuk javítani és meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Ez a legfontosabb!

Forrás - falcokc.com, Egis Körmend hivatalos facebook-oldala
Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus