Okorn: A játékosok talán rosszul értelmezik ezt a sikert

Csirke Ferenc Guiness-rekordról beszélt, Matthias Zollner szerint hozták a kötelezőt - 3/3 volt a magyar csapatok nemzetközi mérlege kedden, íme az értékelések a meccsek után. 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Telekom Baskets Bonn 91-59 (24-14, 16-19, 22-9, 29-17) 

Gasper Okorn, Falco: – Gratulálok a játékosaimnak ehhez a teljesítményhez, ez az ő sikerük, győzelmük. Köszönöm a szurkolóknak a támogatást! Rendesen felkészültünk. Az Alba elleni siker után jó hangulatban, pozitív ritmusban voltunk. A zaragozai mérkőzésre való reakciónk remek. Arra készültünk, hogy megállítjuk a tranzíciós játékukat, szerintem egész jól sikerült. Tudtuk, hogy előnyünk van a festékben, ezt ki is akartuk használni Reddicen és Lake-en keresztül. Egy 30 pontos győzelemmel elégedettnek kell lenni. Ez egy remek eredmény nemcsak Szombathelynek, hanem Magyarországnak is. Nem mindennapos a 30 pontos győzelem, és hogy ilyen szinten vagy képes játszani 40 percen keresztül, néhány megingástól eltekintve. Egy ilyen mérkőzés után az edző legnagyobb problémája az, hogy a játékosok úgy értékeljék ezt a meccset, amilyen volt. Talán most azt gondolják, hogy jók vagyunk. Lehet, hogy ezt a sikert rosszul értelmezik, ezen kell dolgoznunk. Most van egy kis szünetünk, mivel nem játszunk a bajnokságban szombaton. A holnapi lesz az egyetlen pihenőnap karácsonyig. Ezek után elkezdjük a felkészülést a Besiktasra, megpróbálunk változtatni a rossz szokásainkon. Ahogy mondtam, meccsről meccsre haladunk. A következő állomás Isztambul.

Thomas Päch, Bonn: – Gyengén kezdtük a meccset, sokat hibáztunk, tiszta helyzeteket rontottunk. Ennek ellenére a félidőben még teljesen nyílt volt a meccs. A második félidőben azonban hibát hibára halmoztunk, nagyon gyengén kosaraztunk, semmi esélyünk sem maradt a győzelemre. Ráadásul roppant gyengén dobtunk.

PVSK-VEOLIA - ZZ Leiden 87-77 (27-21, 23-21, 12-14, 25-21)

Csirke Ferenc, PVSK: - Fantasztikus siker a mai, mert ez a PVSK első győzelme a férfi kosárlabda nemzetközi porondján. Nagyon boldogok vagyunk, nehéz is most a mérkőzést elemezni. Lehet, hogy részesei voltunk egy Guinness-rekordnak, a második félidőben két faultja volt a Leidennek, azért ritkán játszunk ilyen mérkőzést. Külön gratulálok annak, hogy bár a játékvezetők engedték a kemény játékot, beleálltunk ebbe és dobtunk nyolcvanhét pontot. Köszönjük szurkolóinknak a fantasztikus hangulatot, ez mindenképp kellett a győzelemhez. Most éjfélig ünneplünk, de holnaptól már készülünk a következő bajnokinkra.

Rolf Franke, Leiden: – Voltak győzelmi esélyeink, de az első félidőben kevés védőlepattanót szereztünk. A harmadik negyed játékával visszahoztuk magunkat a mérkőzésbe, főleg azért, mert a támadólepattanóinkból vissza tudtunk támadni.

Egis Körmend - Kataja Basket 81-75 (17-22, 23-21, 21-14, 20-18)

Matthias Zollner: – A továbbjutás szempontjából nagyon fontos, hogy megnyerjük a hazai mérkőzéseinket. Nem volt könnyű dolgunk, mert kissé fáradt a csapat, hiszen nagyon sok mérkőzést játszunk és a sérülések miatt a rotációs lehetőségeink is beszűkültek. Elégedett vagyok a fiúkkal, nagyon küzdöttek és hozták a kötelezőt.

Juha Sten: – Nagyon kiélezett csata volt, mindkét csapat elszántan és keményen küzdött a győzelemért. Jól kezdtük a mérkőzést, volt esélyünk arra, hogy győztesen távozzunk, de a végjátékban mi többet hibáztunk, a Körmend pedig sokkal jobban koncentrált.

fotó: falcokc.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus