Okorn: A játékvezető túlreagálta, de mindenki hibázhat...

A Falco trénere elnézést kért a meccs után, de szerinte a játékvezetők is elgondolkodhatnának. Nyilatkozatok a szombati négy mérkőzésről.

JP Auto - JKSE - Sopron KC 83-74

Nikola Lazics: A Sopron nagyon jó csapat, tudtam, hogy nehéz mérkőzés lesz. Ezért különösen örülök a győzelemnek, amit szerintem megérdemelten szereztünk meg, hiszen szinte végig vezettünk a találkozón. Voltak nagyon jó periódusaink, ám amikor nem csapatként játszottunk, eladtuk az előnyünket. Sokat kell még javítani játékunkon.

Sabáli Balázs: Gratulálok a Jászberénynek, megérdemelten nyertek. A találkozó elején nagyon sok hibával játszottunk, sem védekezésben, sem támadásban nem voltunk jók. Mínusz 18-ról is visszajöttünk, s volt esélyünk a győzelemre, de a hosszabbításban a hazaiak kétszer is a legjobbkor dobtak triplát.

Kerpel-Fronius Balázs: Amikor csapatként játszottunk, akkor jelentős előnyre tettünk szert. Amikor viszont elkezdtünk egyénieskedni, akkor lehetőséget adtunk a Sopronnak a felzárkózásra. Szerencsére a hosszabbításban ismét jó ritmusban játszottunk, így meg tudtuk nyerni a találkozót.

Takács Róbert: Az első negyedben az öltözőben maradtunk, s a kétes labdákból sem igazán kaptunk meg egyet sem. Győzni jöttünk, de a nagy hátrányból való felzárkózás sokat kivett belőlünk, és így a hosszabbítást a Jászberény jobban bírta.

Egis Körmend - Naturtex-SZTE-Szedeák 93-84

Antonis Constantinides: Először is gratulálnék a Szeged játékosainak is edzőjének a mai mérkőzés miatt. Egy nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, mivel tudtuk, hogy a Szeged hogyan és milyen stílusban játszik. Megnehezítik a pályán az életünket. Például ők az egyetlen csapat ebben a szezonban, akik a 4. negyedben győzni tudtak itt nálunk. Mi nem voltunk túl jók ma. Elég sok meccset játszottunk az utóbbi időben. Látszott, hogy nincs elég energiák. De azok a csapatok, akik bajnokságot akarnak nyerni, meg kell hogy találják a módját, hogy amikor nem játszanak jól, akkor is győzni tudjanak. Ma ezt mutattuk. Gratulálok érte a játékosaimnak is. Az elején problémáink voltak a mérkőzés során, de a végén győzni tudtunk. Ebben a pillanatban ez a csapat második a bajnokságban és holnap, ha esetleg az Alba győz a Szolnok ellen, akkor elsők leszünk másik két csapat társaságában. Jövő szombaton egy fontos mérkőzésünk lesz a Falco ellen és remélem, hogy a csarnok tele lesz szurkolókkal. A csapatunk nagyon jó, a játékosok fantasztikus munkát végeztek eddig.

Andeljko Mandic: Gratulálok a körmendi csapatnak. Jobbak voltak, ez egyértelmű. Ahogy Ákos is mondta, jól kezdtünk. Az első félidőben úgy álltak a dolgok, hogy nekünk kellett volna talán vezetnünk 1-2 ponttal. A második félidőben nem jól kezdtünk, korán hátrányba kerültünk, mert a Körmend elkapta a ritmust, gyengén védekeztünk. Ekkor el tudott lépni az ellenfél 10-12 ponttal. Utána, mikor közelebb kerültünk, volt 4 rossz döntés támadásban a részünkről. Ezek után a Körmend ismét el tudott lépni 20 pont körül és innen már nehéz volt visszajönni a mérkőzésbe. Tartalékosak vagyunk, ma gyakorlatilag 3 légióssal játszottunk, mert a 4. nem segített sokat. Ez lehet, hogy furcsán hangzik, de nálunk Juhos személyében egy meghatározó játékos hiányzik, akinek a pótlását nem tudjuk megoldani. Próbálkozunk, küzdünk, dolgozunk. Sajnos a sorsolásunk sem éppen kedvező, mert 4 meccsünk van idegenben, de még egy mérkőzés hátravan, nem adjuk fel és utána jön a szünet.

Leyton Hammonds: Ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt, az ellenfél nagyon keményen küzdött. De úgy érzem, hogy mindkét félidőben jobban játszottunk. A mérkőzés végén kicsit kiengedtünk, ezt nem engedhetjük meg magunknak a jövőben.

Vágvölgyi Ákos: Gratulálok a Körmendnek. Az egész meccset kontrollálták. Eleinte jól kezdtünk, de visszajöttek. Jó teljesítményt nyújtottunk. A Pécs ellen szinte ugyanez a forgatókönyv volt, hogy tartottunk magunkat és a végén kicsit visszaestünk. Ott sikerült szorosabb párharcot vivni. Azt gondolom, hogy nincs miért szégyenkeznünk, hiszen itt a legtöbb csapat el fog bukni. A végéig szorossá tudtuk tenni a találkozót. Megyünk tovább, sokat kell dolgozni, de reméljük, hogy azért most már majd jönnek az eredmények is.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Pécsi VSK-VEOLIA 68-53

Gasper Okorn: Az első szó a gratulációé, fontos volt, hogy győzzünk. Sok problémánk volt, keveset tudtunk pihenni, mégis most elégedett lehetek. Szerintem a 3. negyed közepén a játékvezető túlreagálta a tiltakozásomat, de mindenki hibázhat, emberek vagyunk. A mérkőzés után elnézést kértem a játékvezetőktől a heves reakciómért, de talán a játékvezetőknek is el kellene gondolkodniuk néha azon, milyen ítéleteket hoznak. A vitatott szituációnál Horti Bálint fel is emelte a kezét, elismerte a hibáját, mégis néma maradt a síp – pedig két büntető járt volna nekünk. Jól játszottunk, főleg jól védekeztünk. A mai meccs kiváló példája volt annak, hogy kell jól védekeznünk. Megérdemelten nyertünk.

Csirke Ferenc: Azt gondolom, hogy a 20 eladott labda, és a gyors indításokból kapott 30 pont döntötte el a meccset. A védekezésünkben sok hiba csúszott. Nem dobtunk jól, emellett végig egyénieskedtünk a meccsen. Próbáltuk erőltetni az egyéni dolgokat, de az üres dobásaink sem sikerültek. Köszönöm szurkolóink támogatását, sajnáljuk, hogy csalódást okoztunk.

Tóth Norbert: Nagyon boldog vagyok, mert a győzelem mellett a csapat azt az arcát mutatta, amelyikkel a jövőben is győzelmeket arathatunk. Igen nagy energiákat mozgósítottunk a védekezésben. Szerintem ezen az úton kell tovább menni, köszönjük szurkolóink támogatását.

Simon Kristóf: Csak magunknak köszönhetjük, hogy nem lett szorosabb a végjáték. Szerintem nagyon rosszul játszottunk, akadozott a játékunk többször is. Változtatnunk kell a következő meccseken. A 2. negyedben dobott 5 pontunk megmagyarázhatatlan.

Serco - TF-BP - KTE-Duna Aszfalt 64-86

Mehmedovic Merim: Az új játékosunkkal kicsit komolyabb csapat lettünk, végre van valaki, aki elvállalja azokat, amiket eddig nem tudtunk megcsinálni. Próbáltunk felkészülni a Kecskemét játékszisztémájából, amit évek óta játszik. Sokkal elégedettebb vagyok, mint az eddigi mérkőzések után.

Forray Gábor: Azt kaptam, amit vártam, de kicsit talán könnyebb lett a vége. Számunkra kötelező volt a győzelem, és ezt nagyon profin lehoztuk. 2-3 játékosom még nem igazán kapta el az elvárt ritmust, nekik próbáltam kicsit több időt adni.

Logan McLane: A Kecskemét egy jó csapat, mindent remekül csinált ma. Mi mindent megtettünk, ami tőlünk telik, de gyorsabbnak kell lennünk a továbbiakban.

Kucsera Dániel: A héten jól felkészültünk a TF-ből. Jött egy új játékos hozzájuk, akiről pontosan tudtuk, hogy milyen erőt képvisel, így szoros mérkőzésre számítottunk. Mindent jól megoldottunk, köszönöm a bizalmat az edzőmnek.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus