Okorn: Jobb volt a Sopron, el kell kezdenünk dolgozni

Alekszics szerint nehéz meccset játszott a Szolnok - Szekulovics a sok hibáról beszélt - egyénieskedtek a KTE játékosai - nem elégedettek a TF-nél - értékelések a szombati NBI/A-s mérkőzésekről.

Kaposvári KK - Serco - TF-BP 100-61

Fekete Ádám: Örülök a győzelemnek, hiszen a kiegyenlített bajnokságban minden sikernek nagy értéke van, akár hazai pályán, akár idegenben. Reálisan nézve az újonc ellenfél egyelőre még alakulóban van, két külföldivel tudtak kiállni a mérkőzésre. A győzelem jót tett az önbizalmunknak, apró lépésekkel haladunk előre. Bízom benne, hogy fejlődésünk töretlen lesz.

Merim Mehmedovic: Mindenek előtt elismerésem a kaposváriaknak a győzelemhez. Tudtam, hogy nehéz dolgunk lesz az első A-csoportos meccsünkön. Igaz, hogy újoncok vagyunk, de nem vagyok elégedett a látottakkal. Kijöttek a gyermekbetegségeink, melyeket nem tudtunk levetkőzni és sokat hibáztunk. Sok fiatal játékosunk van és nagy volt a nyomás is rajtunk. Szokni kell még a légkört és lesz még új játékosunk a folytatásban.

Zalakerámia ZTE KK - KTE-Duna Aszfalt 64-56

Bencze Tamás: Tudtuk, hogy nem lesz egy könnyű meccs. Előnyünk a hazai pálya és a fiatalok által a padról érkező plusz impulzus volt, ami néha jött, néha nem. Elégedett vagyok, mert győztünk, de nagyon sok hibával tettük ezt. Sokat támadtunk, de kevés pontot szereztünk. A zóna elleni játékunk nem volt jó és ez majdnem a Kecskemét malmára hajtotta a vizet. Köszönöm a közönségnek a kitartást!

Forray Gábor: Az utolsó negyedig kiélezett mérkőzést játszottunk a Zalaegerszeggel. A végén az döntött, hogy rengeteg támadólepattanót engedtünk ellenfelünknek és második szándékból kaptunk gólokat. Ami megpecsételte a sorsunkat végül az volt, hogy a negyedik negyedben valaki mindig túlerőlködte a játékot, ami nem jellemző ránk. Az egyénieskedés rossz megoldásokat szült, a ZTE meg jó védekezéssel és egy kicsit pontosabb játékkal megérdemelten nyert.

Szabó Zsolt: Nagyon sokáig meg tudtuk valósítani azt, amit elterveztünk, de a harmadik negyedben megakadt a gépezet. A Kecskemét védekezést váltott és ez nem feküdt nekünk. A végén megtaláltuk a jó helyzeteket és a jó megoldásokat és az egész meccsen jó védekezésünk hozta meg a győzelmet nekünk.

Wittman Krisztián: Nem ez lesz az év meccse, az biztos. Ahhoz képest, hogy az egyetlen centerünket a harmadik negyed közepén elvesztettük és olyan szerkezetben kellett játszanunk, amiben nem igazán szoktunk, valamint 16 támadó lepattanót engedélyeztünk és nagyon rosszul támadtunk, nem is olyan rossz eredmény. Bízom benne, hogy hamar visszatalálunk a tavalyi játékunkhoz.

Sopron KC - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 86-77

Sabáli Balázs: Minden szezonkezdet nehéz. Úgy gondolom, hogy az első húsz percben megfelelő sebességgel tudtunk játszani. Főleg támadásban tudtunk eredményesek lenni, amivel megnyugtató előnyt szereztünk. Várható volt, hogy ezt az egész mérkőzés folyamán nem tudjuk tartani. A Falco pedig ezt kihasználva vissza tudott jönni, és közel volt ahhoz, hogy megfordítsa a találkozót, de szerencsére ez nem sikerült, és ha kicsit nehezen is, de sikerült megnyerni az első találkozót a szezonban.

Gasper Okorn: Gratulálok a Sopronnak, ma ők voltak a jobb csapat. Nekünk problémáink voltak védekezésben és támadásban is. Most el kell kezdenünk dolgozni, hogy visszataláljunk a helyes útra.

Angelo Curtis Warner: Mindkét csapat keményen küzdött, nagy feladat elé állítottak minket. Örülök, hogy a szurkolóinkat győzelemmel köszönthettük tétmérkőzésen.

Tóth Norbert: Meg kell tanulnunk, hogy idegenben nem lehet így meccset kezdeni, hogy csak a támadásokra figyelünk oda, és nem fektetünk elég energiát a védekezésbe. Ezt a Sopron ki is használta. A második félidőben minden energiát mozgósítottunk, de nem érdemeltük meg, hogy megfordítsuk a mérkőzést. A Sopron megérdemelten nyert, gratulálok nekik.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Szolnoki Olaj KK 69-92

Andjelko Mandics: A magas szerkezettel játszó Szolnok elsősorban a palánkok alatt múlt felül bennünket. Ráadásul a kulcspillanatokban sok büntetőt hibáztunk.

Dragan Alekszics: Fizikálisan és mentálisan is nehéz meccset játszottunk. A hosszabb kispad döntött, a Szeged 6-7 emberrel játszotta végig a 40 percet, nálunk a cserepadról pályára lépők mindig hozzá tudtak tenni valamit az eredményhez.

Juhos Levente: Megérdemelten nyerte a Szolnok a mérkőzést, köszönjük a szegedi szurkolók buzdítását! Nem úgy játszottunk, ahogy elterveztük.

Vojvoda Dávid: Egyetértek a mesterrel, nehéz mérkőzésen szerencsére győzelemmel indítottuk a szezont.

JP-Auto JKSE - Atomerőmű SE 91-90

Nikola Lazics: Igazi egylabdás mérkőzés volt. Biztos vagyok benne, hogy a folytatásban mi is és a Paks is fogunk ennél sokkal kevesebb hibával játszani. A végén szerencsésebbek voltunk, sokat köszönhetünk szurkolóinknak, akik a legnehezebb pillanatokban átsegítettek bennünket a holtponton. 

Szrecsko Szekulovics: Nem kezdtünk jól, az első félidőben gyengén játszottunk. Sajnos hibáink a másodikban is előjöttek, amikor nyolc ponttal vezettünk, s így tudott fordítani a hazai együttes.

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus