Okornnak ez nem elég, Zollner az egy-egyekre mutatott rá

A két vezetőedző mellett Perl Zoltán és Németh Ákos értékelte a döntő második mérkőzését. 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Egis Körmend 87-77

Gasper Okorn, Falco: Nagyon meglepődtem a show miatt, remek atmoszférát teremtettek a döntőre. Köszönetet szeretnék mondani a szurkolóinknak, akik erőt adtak nekünk. 1-0 után idegesek voltunk, nyomás volt a vállunkon, tudtuk hogy meg kell védeni a hazai várat. Néhány periódustól eltekintve, 30 perc után nem lehetett panaszkodni. Védekezésben és támadásban is nagyon minőségi teljesítményt nyújtottunk. A harmadik negyed döntötte el a meccset. Jó védekezés, gyors támadás. Az utolsó negyeddel nem lehetünk elégedettek, kiengedtünk egy kicsit. Továbbra is fókuszálnunk kell, a 2-0 még nem elég, ezzel még nem lehet bajnokságot nyerni. Az utolsó lépés nagyon nehéz lesz, de hiszem, hogy közösen sikerülhet. A Körmend egy nagyon jó csapat, meg fognak minket büntetni, ha hátradőlünk, és nem a saját játékunkat játsszuk. A zónával megleptek minket, ezt még nem vetették be, ezen dolgoznunk kell.

Matthias Zollner, Körmend: Először is gratulálok a Szombathelynek, illetve mindkét szurkolótábornak. Magas szintű atmoszférát teremtettek. Természetesen nagyon csalódott vagyok. Ma azt láthattuk, hogy a Szombathely szinte minden egyéni csatát megnyer, majdnem minden egy az egyes szituációt. Ismét nagyon jól szedték a támadólepattanókat, 19 eladott labdára kényszerítettek minket. Így nem lehet meccset nyerni. Arra azonban büszke vagyok, ahogy befejeztük a meccset. Küzdöttünk a végéig. Ez a játékosaink karakterét mutatja, erre nemcsak a csapat, hanem egész Körmend büszke lehet. Ez egy nagyon nehéz szituáció a számunkra, rövid a rotációnk, kemény párharcot játszottunk a Pécs ellen. A Falco nagyon jó és mély csapat. Mi sarokba vagyunk szorítva, a Szombathelynek még egy meccset kell nyernie. A következő mérkőzésen mindent bele fogunk adni.

Perl Zoltán, Falco: Jó meccset játszottunk! Az első félidőben jól ment a csapatnak és a harmadik negyedben sikerült még feljebb kapcsolnunk, nagyon agresszív védekezéssel, a sok labdaszerzésből dobott kosarainkkal elhúztunk és az előny kitartott. Pénteken nehéz meccsre számítok, a kettő nullás állás remek, de nem kaptuk meg érte a bajnoki címet. Legközelebb is ugyanígy felkészülünk.

Németh Ákos, Körmend: Úgy kezdtünk, ahogy szerettünk volna, ötpontos előnyt szereztünk. Aztán a Falco egy nagyobb rohanással fordított, míg mi fásultan mentünk ki a második félidőre és a rivális eldöntötte a meccset. Elképesztően sok támadólepattanót engedtünk az ellenfélnek és eladtunk tizenkilenc labdát – így nem lehet mérkőzést nyerni! Mindenképpen szeretnénk szépíteni otthon!

fotó: falcokc.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus