Pongó Marcell feljuttatta a csapatát a német élvonalba

A '97-es születésű irányító légiósként igen komoly sikert ért el a Nürnberg színeiben, vele beszélgettünk ennek kapcsán.

Gratulálunk a döntőbe jutáshoz és ahhoz, hogy ezzel meg is szereztétek a jogot az élvonalban indulásra. Elnézve a csapat és a te, egyéni dolgaidat is, ez a szezon egy óriási hullámvasút, óriási katarzissal a végéhez közeledve (hiszen nem elhanyagolható, hogy a döntő még csak most jön majd számotokra). Hogyan élted meg az utóbbi hónapokat?

Köszönjük szépen! Így van, voltak hónapok, mikor nagyon nem ment a csapatnak, de februárban elkezdtünk egy szériát, ahol 14 meccset nyertünk zsinórban és ez kitartott egészen mostanáig, amivel sikerült döntőbe jutni, szóval óriási az öröm most a csapatban.

Tavaly már játszottál egy idényt ebben a ligában, de akkori csapatod, az Ulm akadémiai gárdája kiesett a Pro A-ból, viszont úgy döntöttél, hogy másik csapatnál, de ugyanezen a szinten folytatod. Mi szólt amellett, hogy a Nürnberghez igazolj azok után, hogy az Ulm színeiben látszólag megvolt az utad és nemzetközi kupameccseken is kaptál már lehetőséget az előző évadokban?

Nagyon sokat ért a tavalyi év és igazából mind a három ulmi szezonom, rengeteget fejlődtem. Leginkább a sok játéklehetőség szólt a Nürnberg mellett - mindenképpen szerettem volna sokat játszani és minél több tapasztalatot szerezni ebben az évben is ezért döntöttem a váltás mellett, habár Ulmban az első csapatban kaptam lehetőséget, nem játszottam volna rendszeresen, így a váltás mellett döntöttünk.

Jön a finálé, ahová harmadik kiemeltként jutottatok be. Mit érdemes tudnunk a párosítás előtt, illetve te mit vársz csapatodtól és magadtól ebben a párosításban?

A másik ágról a Hamburg jutott a döntőbe, ők negyedikek voltak az alapszakaszban. Ellentétben a negyed-, illetve elődöntőtől, ahol három győzelemig ment a párharc, itt csak két meccset játszunk és ha 1-1 lesz, akkor pontkülönbség dönt. Természetesen szeretnénk megnyerni, ha már itt vagyunk és én személyesen is örülnék egy proB arany után egy proA aranyéremnek is.

Hogyan látod, mennyire és mikben tudtál fejlődni idén egyénileg?

Nekem is voltak gyengébb időszakaim ebben az évben, de szerencsére jól sikerült kijönnöm belőle és az utóbbi pár hónapban jól ment a játék. Úgy érzem, hogy a játék szervezésében fejlődtem sokat idén, valamint a döntéshozatalokban is. Illetve mentálisan is sokat léptem előre szerintem.

Milyen céljaid vannak a jövőre nézve a magyar felnőtt válogatottat illetően?

Szeretnék bekerülni a magyar válogatottba, gondolom, az mindenkinek célja, aki sportol, hogy a hazáját képviselje, de ez nem csak rajtam múlik.

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus