Pongó számára különleges lesz a Kecskemét-Pécs

A PVSK irányítója nyolc évet húzott le a KTE-nél, most ellenfélként tér vissza a Messzi István Sportcsarnokba. 

Pénteken 18:00-kor az eddig még hibátlan Pécsi VSK-VEOLIA ellen játssza le negyedik bajnokiját a KTE-Duna Aszfalt. A mérkőzés különleges lesz Pongó Máté és a kecskeméti kosárlabdabarátok számára is. A huszonnégy esztendős irányító nyolc évet játszott Kecskeméten, ezúttal viszont már ellenfélként tér vissza a Messzi István Sportcsarnokba.

„Izgatottan várom a pénteki meccset. Jól kezdtük a bajnokságot, Kecskemétre is a győzelem reményében utazunk majd el. Számomra ez egy teljesen más találkozó lesz, mint a többi. Plusz motiváció nincs bennem, nyolc évet játszottam Kecskeméten, azt hiszem, már ismernek. Nyolc év viszont nyolc év, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a régi társak ellen játszani és a szurkolókkal ellenfélként találkozni. Eleinte biztos lesznek bennem érzelmek, de ha feldobják a labdát, onnantól csak a játékra fogok koncentrálni” - mondta Pongó a ktekosar.hu-nak.

A barátság nem szakadt meg az egykori játékostársakkal.

„Tartom a kapcsolatot a régi társakkal, követem a csapatot. Győzelmek után gratulálok a srácoknak, igazából oda-vissza megy az érdeklődés.”

Az első fordulóban az Albát verték Pongóék idegenben, majd hazai pályán a Sorpont és Körmendet is legyőzték.

„Jól érzem magamat Pécsen, az alapozás kezdete óta, tehát két hónapja itt vagyok. Szép a város, úgy érzem, a csapatba is beilleszkedtem. Persze ebben az is segített, hogy jöttek a győzelmek, sokkal jobb így a hangulat az öltözőben.”

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus