Potocnik: A szurkolók miatt éltük túl ezt a meccset

Ferencz Csaba és a bolgárok vezetőedzője is kiemelte a Körmend mentális erejét - Gasper Potocnik szerint a szurkolók adták meg a hiányzó energiát - Pavel Ivanov szerint a negyedik negyedben elkövetett hibák miatt kaptak ki.

Tegnap este újabb drámai körülmények között aratott sikert könyvelhetett el az Egis Körmend együttese, amely a bolgár Balkan Botevgradot is hosszabbítás után győzte le, ezzel tovább is jutott a következő körbe.

A mérkőzést követően az érintettek az MTE TV-nek nyilatkoztak:

Pavel Ivanov: - Ez egy nagyon kemény, nehéz meccs volt. Az első három negyedben jól játszottunk, de a negyedikben követtünk el hibákat, ezért veszítettünk.

Nebojsa Vidic: - Gratulálok a Körmendnek, edzőkollégámnak. Nem is tudom, hányszor nyertek hasonló módon. Legutóbb szintén hosszabbításban a Keravnos ellen, de ellenünk is egy ponttal Botevgrádban. Nagyon erős mentalitású csapat ellen játszottunk. A másik oldalról már elmondtam az öltözőben a játékosaimnak, hogy büszke vagyok rájuk! Azért, mert mi az egyik legjobb játékosunk, a vezérünk nélkül, mégis óriási szívvel játszottunk ma. Nem érdemeltünk vereséget, mert uraltuk a támadó lepattanókat, jól védtük a palánkunkat, de a végén voltak hibáink. Gyakorolnunk kell még a szoros végjátékokat, mert sokadszor veszítettünk hasonló módon.

Ferencz Csaba: - Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de nagyon boldog vagyok, hogy sikerült ezt a meccset megnyernünk. Óriási munka volt ez, mert több játékosunk is sérült volt, de így is sikerült nyernünk. A végén nagy mínuszban voltunk, de ismételten sikerült visszajönnünk a meccsbe és megnyerni a végén. Ez azt mutatja, hogy nagyon erősek vagyunk mentálisan is. Nagyon nagy eredmény ez, hogy 4-0-lal állunk és továbbjutottunk a következő körbe. Nagyon örülök neki, csináljuk tovább a dolgunkat, és megyünk tovább.

Gasper Potocnik: - Először is köszönöm a kiváló szurkolótáborunknak, hogy végig mellettünk álltak, extra erőt adtak ahhoz, hogy túléljük ezt a találkozót, mert egész mérkőzés alatt épp az energiát hiányoltam a játékosaimból. A megszokottnál kevesebb érzelemmel játszottunk ma, de a drukkerek segítettek visszaállni arra a szintre, amellyel, és némi szerencsével megnyerhettük ezt a találkozót is. Gratulálok a játékosaimnak, mert megmutatták, hogy milyen karakteres sportolók! Már korántsem először sikerült megnyerni hasonló mérkőzést, nem először álltunk fel mélyről, ez pedig ilyen hozzáállás nélkül nem lehetséges. Voltak hibáink a mérkőzésen, különösen a távoli kosaraknál nem figyeltünk eléggé, és a támadólepattanókból is túl sokat hagytunk a védekezési hibáink miatt. De a legfontosabb, hogy megnyertük a meccset, különösen így, hogy több sérülés is nehezítette a dolgunkat. Most már biztosan ott vagyunk a következő csoportkörben, ez is nagyon fontos a számunkra. Most már kicsit több figyelmet fordíthatunk a magyar bajnokságra, ahol megint nehéz és fontos mérkőzések következnek. A földön kell maradnunk, dolgoznunk kell tovább ugyanígy s felkészülni a következő találkozóra, ahogy csak lehet.


Forrás - MTE TV
Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus