Potocnik reméli, nem kell nagy változtatásokat eszközölnie Szolnokon

Az Olajbányász új trénere szerint nem az számít, milyen játékot szeretne, hanem hogy a jelenlegi kerettel mit tudnak játszani - megtiszteltetésnek tartja, hogy a vezetők rá gondoltak.

A klub hivatalos honlapja, az olajofficial.hu készített interjút az új vezetőedzővel, Gasper Potocnikkal:

Szlovén edző vezetésével készül a pénteki bajnoki mérkőzésére a Szolnoki Olajbányász. A 39 esztendős Gasper Potocnik Dragan Alekszicset váltotta a kispadon a Szombathelytől elszenvedett vereséget követően. A Körmenddel korábban eredményes szezonokat futó fiatal szakember nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a magyar bajnokság legsikeresebb klubja szerződtette.

- Éppen nem volt csapatom, s a beérkező ajánlatok közül egyértelműen a szolnokiak ajánlata keltette fel legjobban az érdeklődésemet – beszélt a szerződtetéséről Gasper Potocnik. – Megtisztelő, hogy a klub vezetői rám gondoltak, s úgy gondolják, a munkám segíthet az előrelépésben. Egy olyan csapatnál, mint az Olajbányász, nagy öröm és egyben nagy kihívás edzősködni, de pont ettől szép ez a feladat.

A klub vezetői, s a szurkolók is változást várnak a csapattól.

- Tisztában vagyunk az elvárásokkal, örömmel tapasztaltam, hogy az egész csapat nagyon motiváltan készül a Szeged ellen. Ennek ellenére úgy gondolom, nekünk most az a legfontosabb, hogy nem erre az egy mérkőzésre koncentrálunk kifejezetten, hanem a saját játékunkra és taktikánkra kell összpontosítanunk. Természetesen készen állunk a mérkőzésre, energiával telve és koncentráltan, csapatkent fogunk odállni. Ha ez így lesz, akkor hiszem, hogy sikeresek tudunk lenni.

De mit lehet változtatni ennyi idő alatt egy csapat hónapok óta gyakorolt játékán? Gasper Potocnik szerint nem szabad egyből drasztikus módosításokkal kezdeni.

- Mindent megtettünk, amit az elmúlt napokban csak lehetett. De amikor a szezon közben új csapatba érkezel, nem okos dolog felborítani az addigi rendszert. Így próbáltuk mixelni a már meglevő dolgokat az újakkal, most kisebb lépésekben haladunk. Nagyon fontosnak tartom elmondani, hogy a játékosok mindent megtettek, sokat és keményen dolgoztunk, eddig nagyon elégedett vagyok velük. Biztos lesznek nehezebb időszakok és problémák, de messze még a szezon vége.

A változtatásokról a szlovén szakember egyelőre óvatosan nyilatkozott.

- Ez nyilván sokakat érdekel, s ezt meg is értem. Remélem nem lesz szükség nagy változtatásokra, és tudunk majd azon a szinten játszani, amin szeretnénk, amit a szurkolók elvárnak tőlünk, s ami a klub történelme alapján is elvárható. Csapatként kell játszanunk, mindenkinek tudnia kell, mi a feladata, és meg is kell tenni mindent a pályán a győzelemért. Nem számít most, hogy én milyen játékot szeretek játszatni, az számít, milyen játékot tudunk játszani a csapattal. Edzőkent az a dolgom, hogy a képességeiknek megfelelően a lehető legjobbat hozzam ki a játékosaimból.

Forrás, Fotó, Slide - olajofficial.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus