Pupp Bence három fronton bizonyít

Az ASE 20 éves kosárlabdázója egyszerre három ligában bizonyít: a felnőtt élvonalban, az NB I B-ben és az U20-as első osztályban − utóbbiban több statisztikai mutatóban a legjobbak közé tartozik.

Az utanpotlassport.hu beszélgetett Pupp Bencével:

Semmi kétség, jól bírja a terhelést az Atomerőmű SE 20 esztendős irányítója, Pupp Bence. A felnőttélvonal mellett az U20-as első osztályban is bizonyít, sőt az Atomerőmű KSE Bonyhád NB I/B bajnokságban szereplő kosárlabdacsapatában egyaránt játszik. Érdekesség, hogy az U20-asok között ez az ötödik szezonja, ám ezúttal rendkívül magabiztos statisztikai mutatókat produkál: hat mérkőzésen 25.2 percet, 19.8 pontot, 7.2 lepattanót, 7.7 gólpasszt jegyzett és ez 30.5-ös hatékonysági mutatóhoz elegendő − mindahány statisztikában a legjobbak közé tartozik a ligában.

„Az előző kiírásban a Bonyhád színeiben már szerepelhettem a másodosztályban. Nagyon sokat köszönhetek az edzőnek, Morgen Frigyesnek; ő vitt Bonyhádra, és rengeteg lehetőséget kaptam tőle, amely által folyamatosan fejlődhettem. Ebben az évadban újabb lépcsőfokot léptem azzal, hogy a Paks NB I-ben szereplő alakulatával együtt készülök. Négy helyett immár nyolcszor edzek hetente, hétről hétre többet tanulok” − magyarázza Pupp Bence.

Az ifjú kosaras október 3-án, a DEAC ellen debütált a legmagasabb hazai szinten. Ahogyan fogalmaz: régóta várt a lehetőségre.

Noha kiválóan megy neki a játék az U20-asok mezőnyében, a csapat mégsem muzsikál olyan jól. Nyolc meccsből négyet nyertek és ugyanennyit veszítettek, a paksiak így a tabella kilencedik helyén állnak.

„Ez nem ad valós képet a képességeinkről. Szinte soha nem edzünk ugyanabban a felállásban, amelyikben a mérkőzéseken játszunk. Az előző évadban szereplő keret szinte teljesen megváltozott: U18-asok és U16-osok egyaránt alkotják a gárdát. A teljesítményemre egyébként nem panaszkodom, a védekezésemmel elégedett vagyok, a támadásokban viszont van még hová fejlődnöm.”

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus