Reggie Johnson beszélt a ZTE helyzetéről

A magyar bajnokság jelenlegi pont- és VAL-királya hozzáigazította a játékát a liga elvárásaihoz és tudja, hogy több van a csapatban a jelenlegi mérlegnél. 

A mögöttünk hagyott hétvégén Kecskeméten is vereséget szenvedett a Zalakerámia ZTE KK, Bencze Tamás legénysége egy szoros végjátékot bukott el. Erről és a csapat helyzetéről a gárda légiósát, az ezúttal is 18 pontig, 4 lepattanóig és 5 gólpasszig jutó Reggie Johnsont kérdeztük.

"Szerintem a Kecskemét ellen pontosan ugyanúgy kaptunk ki, ahogy a többi mérkőzésen. Még mindig próbáljuk összerakni a dolgainkat csapatként és elérni, hogy jól zárjuk le a mérkőzéseket. Szerintem egyébként jobbak és erősebbek vagyunk, mint mondjuk pár héttel ezelőtt, de a KTE-meccs vége egyszerűen nem alakult nekünk kedvezően."

A ZTE nem kezdte jól a szezont, Emmanuel Ubilla kidőlése eléggé megfogta a társaságot, amely jelenleg 3-6-os mérleggel csak a tizenegyedik helyen áll.

"A problémánk jelenleg az, hogy még mindig nem tudtunk teljes csapattal játszani és nem tudott mindenki egyszerre jól játszani, miközben más csapatoknak megvan ez a szerencséje. Talán még mindig küzdünk néhány kihívással magunkban, vagy egyszerűen csak lassan kezdtük a szezont. Egy dolgot viszont megtanultam a kosárlabdában: a legtöbb dologtól egy győzelemre, vagy egy vereségre vagyunk, vagyis egy jó időben érkező győzelem mindent megváltoztathat, ha szerencsések vagyunk."

A tavaly Kaposváron is nagyon eredményes hátvéd egyelőre parádésan teljesít Egerszegen: kilenc forduló után 22,3 pontot és 3,9 gólpasszt átlagol úgy, hogy 50%-kal dob mezőnyből és 43%-kal triplázik - a 22,3 ponttal jelenleg ő a liga pontkirálya, 24,4 VAL-ja pedig szintén a mezőny legjobbja eddig. A szezoncsúcsa egyelőre a Szegednek dobott 38 pont, de a nyolc mérkőzése alatt eddig mindössze kétszer maradt húsz egység alatt.

"Nagyszerű ezt hallani, hogy milyen szezonom van. Csak próbálom hasznosítani azt, amit tavaly megtanultam erről a bajnokságról, azokat alkalmazni a játékomban - ezeken dolgoztam és javítottam a holtszezonban. Napról napra és nem mérkőzésről mérkőzésre próbálok egyre jobb lenni."

A ZTE a szünet után a nagy rivális Körmendet fogadja, Johnson pedig már készül a különleges hangulatra.

"Igen, a következő mérkőzés hatalmas lesz, hallottam már róla. Én szeretem az ilyen hangulatot és az ilyen környezetet, szeretek így játszani és azt hiszem, hogy játékosként ez a legjobbat hozza ki belőlem, szóval várom már. Szerintem úgy nyerhetünk, ha nagyon keményen készülünk ebben a két hétben úgy, hogy mellette valamennyit pihenünk is, így koncentráltan és frissen mehetünk neki a meccsnek. A többi már csak kosárlabda. Ez a hozzáállás napról napra segíteni fog minket a jövőben. A mérlegünk csak 3-6, de tudjuk, hogy hány mérkőzést adtunk fel ténylegesen és hány mérkőzésen voltunk nagyon közel a győzelemhez."

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus