Remy Abell: az egész csapatnak rengeteg erőt adnak a szurkolóink

A Kaposvár légiósa az élvonal harmadik legjobb pontszerzője.

Kometa Kaposvári KK készített interjút játékosával, Remy Abellel, részlet:

A válogatott szünethez érkezve 21 forduló után az élvonal harmadik legjobb pontszerzője Remy Abell. Csapatunk légiósa a szezon elején érkezett Somogyba, miután korábban már több szezont eltöltött Magyarországon. Hamar a szurkolók kedvence, valamint a csapat egyik húzóembere lett. Vele beszélgettünk a rövid pihenő alatt eddigi kalandjairól.

– Amikor a Toldi iskolába látogattatok egy kisdiák megkérdezte tőled mikor kezdtél játszani, majd meglepődött a válaszodon. Hogy történt, hogy egészen fiatalon már pattogtattál?

– Édesanyám is kosarazott meg futott, édesapám szintén, ő még amerikai focizott is. Szóval sportos családban nőttem fel. Én 2-3 évesen már fogtam kosárlabdát a kezemben. Onnantól kezdve folyamatosan nőtt a sport iránti szeretetem. Én is amerikai fociztam gyerekoromban. Amikor gimnáziumba kezdtem el járni édesanyám hangsúlyozta a tanulmányok fontosságát és azt, hogy egy sportra koncentráljak. Így döntöttem a kosár mellett. A focit is nagyon szeretem.

– Milyen poszton, posztokon játszottál amerikai focit?

– Sok mindent kipróbáltam, de főleg futó (running back), elkapó (wide receiver) és védőjátékosként (safety, corner back) játszottam. Amikor az egyetemi szinten végeztem a kosarazással még egy NFL csapat edzésére is elmentem, ami jól is ment, de annyira más volt a két sport, hogy végül nem jött össze az NFL.

– Elég korán a szurkolók kedvencévé váltál. Ez mindenhol így volt, könnyen jön ez a kapcsolat neked?

– Szeretem a szurkolóinkat, mindig a csapat mögött állnak. Nyilván kosárlabda sem lenne a nézők, szurkolók nélkül. Sok energiát adnak nekem a pályán és ebből próbálok vissza is adni nekik egy-egy bedobott kosár után. Eddig nagyon jók voltak a szurkolóink szerintem, szükségünk lesz rájuk a továbbiakban. Úgy látom az egész csapatnak rengeteg erőt adnak.

 

A teljes interjú itt olvasható el.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus