Ruják Andrásra vezérszerep vár a PVSK-nál

A Pécs irányítója készen áll a kihívásra. 

fotó: pvsk-panthers.hu

Ruják Andrással a PVSK-Panthers.hu készített interjút:

Válogatott irányítónkra az új szezonban vezérszerep vár, de nem retten meg a feladattól.

Bár csapatunk a nyári felkészülést csak ezen a héten kezdte el, tapasztalt irányítónk, Ruják András számára már korábban véget ért a vakáció. Persze klasszikus értelemben vett nyári szünetről nehéz is beszélni, hiszen a koronavírus-járvány alaposan átírta a kosárlabdaéletet, és ezzel a kosarasok életét is. Mindenesetre Ruják valóban hamarabb kezdte a munkát mint társai, ugyanis a 3x3-as válogatott keretébe kapott meghívást. Bár, mint megtudtuk tőle, azért szó sem volt gyilkos fizikai felkészülésről.

- Valóban dolgoztunk a 3x3-as válogatottal, de nem olyan sokat – jegyezte meg irányítónk. - Elég sok a bizonytalanság, úgyhogy inkább csak amolyan összetartás jellege volt a Debrecenben eltöltött napoknak, ahol a keret tagja volt két csapattársam, Demeter Attila, és Dragasevics Veljko is.

Amikor megkérdeztük játékosunktól, hogy miért is szereti a kosárlabda ezen válfaját, érdekes választ kaptunk.

- Őszintén szólva nézni nem is szeretem – mondta. - Játszani sokkal jobb! Pörgős, gyors meccsek vannak, hamar változhat az eredmény és egy másfajta szabadság van benne, mint öt az öt ellen. Nagy várom már a folytatást!

Amikor aztán arról érdeklődtünk, hogy az igencsak hosszúra nyúlt, nem várt szabadidőt hogyan sikerült eltölteni a félbeszakadt szezon óta, gyorsan kiderült, hogy nem is volt az olyan hosszú.

- Szerencsére nagyon jól ki tudtam használni mindenféle dologgal (pl. szüleimnél egy 30 éves vitorlást újítunk fel édesapámmal és öcsémmel a nyár elején) ezt a furcsa időszakot, és az igazat megvallva még tudtam is volna – vallotta be mosolyogva. - Mindent egybevetve nem is tűnt ez olyan hosszúnak, mint ahogyan a naptárra nézve most látszik.

Mindenesetre hosszú, vagy rövid szünet ide vagy oda, most már a meló ideje jött el. Csapatunk pedig bele is csapott Dragan Alekszics vezetésével. Ami pedig szembetűnő már most, hogy alaposan megfiatalodó csapattal vágunk majd neki a következő bajnoki kiírásnak. Éppen ezért biztosra vehetjük, hogy Ruják Andrásra nem kis teher fog majd nehezedni, tekintettel arra, hogy egy csapásra csapatunk egyik legrutinosabb játékosa lett.

- Borzasztóan sok a fiatal nálunk, igazából még csak az én korosztályom közelében sem nagyon van senki – árulta el Ruják. - Van, akikkel ezelőtt még nem is találkoztam, így azért néhány bemutatkozás is várt rám az első edzésen. Az biztos, hogy nagyon sok türelem kell majd az idei csapathoz az edzők, az idősebb játékosok, valamint a szurkolók részéről is. A saját szerepemet tudom, és készen is állok rá!

Jósolni egyelőre nem szeretne tapasztalt játékosunk, amondó ugyanis, hogy előbb ismerje meg egymást alaposan az új csapat, illeszkedjenek be a légiósok, aztán majd ki fog derülni, mire lehet képes együttesünk az új szezonban.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus