Ruják: Minél hosszabb a leállás, annál nehezebb felépíteni magam

A PVSK válogatott hátvédje kiemelte, hogy már 32 éves lesz. 

Akárcsak a pécsi csapat, Ruják András is épp kezdett egyre jobb formába lendülni, amikor a koronavírus-járvány keresztülhúzta mindenki számításait. A szezont előbb felfüggesztették, majd nem sokkal később le is zárták, így nem volt mit tenni, mindenkinek meg kellett barátkoznia a gondolattal, hogy legközelebb már csak az ősszel lehet majd tétmeccset játszani.

- Elég hirtelen lett vége mindennek – emlékezett vissza a válogatott irányító, Ruják András a pvsk-panthers.hu-n. - Az első egy-másfél hétben pihentem, de azóta természetesen mozgok. Saját súlyos kondi, futás, biciklizés. Mintha már nyár lenne, és a következő szezonra kellene elkezdeni mozogni, csak most nagyon-nagyon távolinak tűnik még ez. Számomra ez azért okoz leginkább fejfájást, mert az a típusú mozgás, amit itthon tudok végezni, amit egyébként szoktam nyaranta is, az bizony nem túl izgalmas, és most 2-3 hónappal tovább kell így készülni. Ráadásul 32 éves leszek, minél hosszabb időre állnék le, annál nehezebb lenne újra felépíteni magam.

Öröm az ürömben, hogy a családjáért legalább nem kell aggódnia, hiszen a veszélyhelyzet fennállása óta a família nagy része együtt van, nem kell online tartani a kapcsolatot.

- Igen, a család nagyrészt egyben van, öcsém és én is hazajöttünk falura, egy családi házba – mesélte András. - Csak a húgom maradt Pécsett. Szerencsére hely bőven van itthon, akad egy nagy kert kutyákkal is. Plusz épp egy 30 éves vitorlást újítunk fel édesapámmal és öcsémmel, így a telepre is el tudunk menni dolgozni, ahol rajtunk és a hajón kívül senki sincs. Egy erdő is van itt mellettünk tíz percnyi sétára, úgyhogy el tudom magam foglalni valamivel minden nap. Szóval nem egy kis lakásban kell az időt töltenünk folyamatosan, ami azért nagyon jó dolog. Én eddig jól is viselem ezt a rendkívüli időszakot. A csapattársakkal az utóbbi egy hónapban nagyon nagy beszélgetéseink nem voltak, ami persze nem meglepő, hiszen kevés említésre méltó esemény történt velünk mostanában. Az amerikai légiósokat párszor kérdeztem, hogy mi újság velük, mi a helyzet a világ másik felén.

fotó: hunbasket.hu

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus