Sabáli Balázs: Ez már egy másik légiósgarnitúra

A Sopron trénere szerint agresszívebbek voltak a Falcónál, Pécsett is nagyon fontos lesz az egyéni védekezés.

Az előzetes várakozások alapján akár bravúrnak is tekinthető a Sopron első fordulóban aratott győzelme a Falco ellen, elég volt ránézni a fogadóirodák ajánlataira a mérkőzés előtt - a pályán azonban bebizonyosodott, hogy ez már nem a tavalyi Sopron és nem a tavalyi Falco.

"Szerintem nagy bátorság kijelenteni a szezon előtt, hogy kik az esélyesek, persze ha a tavalyiból indulunk ki, akkor mindenki tiszta lappal kezdhette ezt az idényt. Sok új légiós van mindkét csapatnál, a magyar mag is átalakult, úgyhogy véleményem szerint nehéz volt jósolni. Itthon természetesen mi győzni szerettünk volna és az első húsz percre alapozva ezt sikerült is megtennünk" - nyilatkozta a Kezdő5.hu-nak Sabáli Balázs, a Sopron vezetőedzője.

A sikert az első két negyedben alapozták meg a hazaiak, hiszen már húsz pont körül járt a különbség - innen vissza tudtak még jönni a szombathelyiek, de fordítani már nem voltak képesek.

"Az első félidőben agresszívebbek voltunk a Falcónál és támadásban is sokkal hatékonyabban dolgoztunk. A második félidőben erre reagáltak a vendégek egy agressszív védekezéssel, de ugyan fogyott az előnyünkből, valamennyit így is meg tudtunk belőle tartani, ami elég volt a győzelemhez" - mondta Sabáli, aki hozzátette, hogy természetesen ennél sokkal jobban is szeretnének majd játszani.

"Nagy baj lenne, ha most lennénk 100%-on, mert akkor nem lenne hova fejlődni. Folyamatosan csiszoljuk a védekezést, a támadást, a csapatjátékot, természetesen még egyáltalán nem vagyunk olyan állapotban, amilyenben majd szeretném látni a csapatot és amit majd szeretnénk fenntartani hosszabb ideig. Gilberten kívül minden légiósunk új a magyar bajnokságban, nekik még szokni és tanulni kell a közeget is."

A tavalyi Sopronnál többször előkerült akár a nyilatkozatokban is, hogy a csapategység nem a legtökéletesebb, idén viszont úgy tűnik, hogy egyelőre minden rendben van.

"Erről olyan magyarokat kellene megkérdezni, akik már tavaly is itt voltak, mert ők látják jobban az öltözői hangulatot. Amit mi látunk, az az, hogy ez valóban egy más légiósgarnitúra, mint a tavalyi, az első meccsen is tudtak csapatként küzdeni, sem hozzáállásban, sem edzésmunkában nincs velük probléma, erre pedig szükségünk is lesz ahhoz, hogy eredményeket tudjunk elérni" - jelezte a szakember.

A gárdára pénteken már újabb komoly feladat vár, hiszen ahhoz a Pécshez látogat, amely a remekül sikerült felkészülés után 17 pontos székesfehérvári győzelemmel indította a szezont, ráadásul ahhoz képest már bevethető lesz a légiós center, Igor Kesar is.

"Sok mindenre kell majd figyelni. A pécsiek szépen kezdték a szezont, Csirke Ferenc irányításával folyik tovább a munka, a filozófia megmaradt nagyjából az elmúlt évekből és a szinte már pécsinek számító Budimir mellé kiválasztották azt a Csiricset, aki még ennyi idősen is meghatározó tudott lenni pl. az előző fordulóban. Az biztos, hogy ők nagyon komoly rutinnal rendelkeznek. A légiós centerük egy kicsit még talány mindenki számára, de megnéztük azért őt is tavalyról, nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk. Nem is lehet náluk külön kiemelni senkit, mindenkinél tudni, ismerni kell az egyéni erősségeket és gyengeségeket, ha az egyéni védekezésünk rendben lesz, akkor csapatként is jól tudunk majd működni."

fotó: Wölfinger Béla - Soproni Kosárlabda Club - SKC Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus