Sabáli: Supola és Takács nélkül nem nyertünk volna

Mandics szerint lehet, hogy ő nem ismeri a kosárlabda szabályait - Dzunics szerint ritmustalanul játszott az Alba - Csirke szerint extrán védekeztek - Zollner a körmendi védekezést emelte ki.

Naturtex-SZTE-Szedeák - JP Auto - JKSE 74 82

Andjelko Mandics: Az első félidőben jól játszottunk, de tíz pont körüli előnyünket nem tudtuk megtartani. A szünet után elrontottuk a támadójátékot, 22 eladott labdával viszont nem lehet meccset nyerni. Ezek mellett lehet, hogy én nem ismerem a kosárlabda szabályait.

Nikola Lazics: Tudom, milyen nehéz nyerni Szegeden, ezért értékes a mai győzelem, amire úgy gondolom, a második félidei játék alapján rá is szolgáltunk.

Kerpel-Fronius Gáspár: Az első félidőben jól játszottunk, a szünet után azonban elromlott valami. Gratulálok a Jászberénynek!

Djordje Pantelics: Rosszul játszottunk az első félidőben, a lepattanókat sem tudtuk kontrollálni. A szünet után azonban feljavultunk és értékes győzelmet szereztünk.

Alba Fehérvár - Atomerőmű SE 74-88

Dzunic Branislav: Megérdemelte a Paks a győzelmet, a játék minden elemében jobbak voltak. A mérkőzés jelentős részében nem azzal az energiával játszottunk, amely szükséges ilyen találkozókon, hazai közönség előtt. Sok kosarat kaptunk második szándékból, támadásban nem járattuk kellően a labdát, és az üres dobóhelyzeteket is kihagytuk, ritmustalanul, sok hibával játszottunk.

Schmidt Béla: Örülök, és gratulálok a csapatomnak. Azt kaptuk, amire számítottunk, fizikális, és atlétikus mérkőzést játszottunk, és ezt hangsúlyoztam egész héten a társaságnak, hogy ebben kell felvennünk a versenyt. Úgy gondolom, hogy ez sikerült, persze mi sem játszottunk hibátlanul, de végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést, és megfelelő előny birtokában tudtunk menni a szünetre is. Nagyon komoly győzelem volt, de csak egy kis lépés felfelé annak érdekében, hogy a további céljainkat elérhessük.

Kyron Cartwright: Lassan kezdtünk, az ASE ellenben jól támadott, nem tudtuk megállítani őket sorra kaptuk a látványos és könnyű kosarakat. Nem voltunk elég kemények, elveszítettük a lepattanó harcot, ráadásul a védekezésünk is gyenge volt, így nem is nyerhettük meg ezt a mérkőzést.

Kovács Ákos: Megérdemelt győzelmet arattunk, az első perctől kezdve úgy játszottunk, hogy meg fogjuk nyerni ezt a meccset. Nagyon keményen védekeztünk, meg tudtuk állítani az Alba gyorsindításait és a támadó játékunk is javuló tendenciát mutatott az előző mérkőzésekhez képest. Gratulálok a csapatnak, fontos győzelem volt számunkra.

Pécsi VSK-VEOLIA - Kaposvári KK 82-67

Fekete Ádám: Mindkét csapat nagyon keményen játszott. Ilyen dobószázalékkal, amilyennel mi kosárlabdáztunk nagyon nehéz nyerni. Amikor sikerült közelebb jönnünk, akkor mindig volt a pécsieknél egy-egy extra kosár, ami tovább lendítette őket. Teljesen tiszta helyzetekben is hibáztunk, amelyek után könnyű kosarakat szerzett a Pécs. Köszönjük a szurkolóink támogatását, kiváló hangulatot teremtettek.

Csirke Ferenc: Igazi rangadó volt, szurkolóink hazai pályát teremtettek a számunkra. A Kaposvár ellen mindig nehéz nyerni, mert a Spica, Hendlein duó remek párost alkot a palánk alatt és hozzájuk igazolták magas embernek Markovic-ot is. Az egész meccsen extrán védekeztünk. Igaz voltak üres helyzetei a Kaposvárnak, ám ezúttal kimaradtak a dobásaik. A második félidőre már megtaláltuk a dobókezünket is.

Halász Ákos: Megérdemelten nyert a Pécs. Sokáig partiban voltunk, a harmadik negyedben azonban sok kimaradt dobásunk után a pécsiek gyors és pontos ellenakciókat vezettek. Tíz pontos előnyt építettek, ezt már nem tudtuk ledolgozni..

Pongó Máté: Nagy küzdelem zajlott a pályán, mindkét csapat keményen védekezett. Hiába építettünk előnyt, a kaposváriak rendre felzárkóztak. Aztán sikerült kihasználnunk, hogy üres helyzetekben is hibáztak.

Szolnoki Olaj KK - Egis Körmend 95-79

Dragan Alekszics: Nagy kihívás volt, hogy a szerdai mérkőzést követően miként tudunk regenerálódni és ismét a maximumot nyújtani. Jól kezdtük a meccset, jelentős előnyt dolgoztunk ki már az első negyedben, amit az összecsapás végéig megőriztünk. Volt ellenszerünk a Körmend kemény játékára. 

Matthias Zollner: A szolnokiak agresszívebbek voltak, és összességében is jobb teljesítményt nyújtottak nálunk. Rettentően sok a kilencvenöt kapott pont, aminek az oka, hogy gyakran teljesen tiszta dobóhelyzetet engedtünk az Olajnak. Védekezésben sokat kell javulnunk a következőkben.

Serco - TF-BP - Sopron KC 87-92

Mehmedovic Merim: A közönség biztos élvezte ezt a jó mérkőzést. Örülök neki, hogy látszott a munkánk gyümölcse. Először néztünk ki úgy, mint egy csapat. Bár Jászberényben és Debrecenben is szoros mérkőzést játszottunk, de ott inkább jó egyéni teljesítmények jöttek, ma pedig csapatként harcoltunk keményen. Sajnos nagyon sok gyermeteg hibát vétettünk, és nem tudtuk megfogni Supolát és Takácsot. Dolgozunk tovább.
 
Sabáli Balázs: Mivel nem tudtunk edzőmeccset játszani, nem voltunk meccsritmusban. Számítottam rá, hogy kemény mérkőzés lesz. Néhány játékosom nem vitt bele elég energiát a mérkőzésbe, és indiszponáltan teljesített, ami elfogadhatatlan. Ha nincs Supola és nincs Takács, akkor meggyőződésem, hogy nem is nyerünk. Nagyon sokat segítettek ma. Kétszer két-három percig remekül védekeztünk, és ez döntött.
 
Donte Clark: Mindkét csapat keményen játszott, és minimális különbség volt csak, apróságok döntöttek a Sopron javára.
 
Takács Norbert: Próbáltunk agresszívek lenni és a saját játékunkat játszani, de ennek se híre, se hamva nem volt, talán csak egy-két perces periódusokban. A TF jól tördelte a játékunkat, és többször is visszajöttek, ezáltal belementünk egy szoros végjátékba, ami szerencsére most nekünk kedvezett.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus