Schmidt: Néhány játékos elfogadhatatlanul viselkedett

Fekete: voltak vitatható ítéletek - Forray: a pick-and-rollok védése nagyon fontos volt - az agresszív védekezés nem ízlett a Paksnak - hátul csúszott el az Alba - a hat eladott labdát emelte ki Mandics - a TF-ből hiányzik még egy szervező - csak a győzelem számított Szolnokon.

Kaposvári KK - KTE-Duna Aszfalt 78-79

Fekete Ádám: Csalódottak vagyunk, hiszen nagyon kicsin múlott a győzelem. Voltak vitatható ítéletek, de az igazsághoz tartozik, hogy büntetőket is hibáztunk és a kulcspillanatokban is kimaradtak dobásaink. Küzdöttek, harcoltak a játékosaink, és amellett is, hogy remek szurkolást kaptunk, nem tudtuk nyerni.

Forray Gábor: Amikor elment a Kaposvár, akkor mindig belehibáztunk a Spica-Ubilla pick-and-roll védésébe, aztán amikor javítottunk ezen, akkor visszakapaszkodtunk. Nem mindig kellően koncentráltunk a mérkőzés folyamán. Büszke vagyok a játékosaimra és köszönöm nekik ezt a hozzáállást. Nem először álltunk fel vert helyzetből idegenben és ezúttal szerencsére nyerni is tudtunk.

Hendlein Roland: Nehéz ilyen mérkőzés után mit mondani, sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni, főképp, hogy ilyen picin múlott. A közönségünk most is, mint mindig, fantasztikus volt, remélem, hogy az új évben már győzelmekkel tudjuk kiszolgálni őket.

Molnár Dániel: Nagyon örülök, hogy sikerült megnyernünk ezt a végletekig kiélezett meccset, főképp, hogy idegenben nem teljesítettünk túl jól. A Kaposvárnak sikerült elmennie több ponttal a meccs folyamán, de mindig helyén volt a szívünk és az eszünk, kulcs-pillanatokban jól döntöttünk és így sikerült behúzni ezt a meccset.

Egis Körmend - Atomerőmű SE 93-84

Matthias Zollner: Először is köszönet a nagyszerű szurkolóinknak. A hangulat ma nagyon csodálatos volt. Azért is sikerült nagy előnyt kiépítenünk, mert sok energiát kaptunk tőlük. A mérkőzésről: számomra eléggé szokatlan, hogy megnyerünk egy mérkőzést, amikor a lepattanózást elveszítjük. Nagy tisztelet jár a Paksnak, mert nagyon jól játszottak ma. Nagyon keményen játszottak belül és nagyon jók voltak a lepattanókban. Nagyon jó nekünk, hogy az agresszív játékunkkal nagyon sok eladott labdára kényszerítjük az ellenfelet. Számomra ez volt a fő ok, amiért a végén előttük tudtunk lenni. Sok sikert kívánok nekik az elkövetkezendő kihívásokhoz és Boldog Új Évet kívánok mindenkinek.

Schmidt Béla: Először is gratulálok a Körmendnek. Nem történt meglepetés. Azt kaptuk, amit vártam. Faulthatáron történő nagyon agresszív védekezést, mint a perimieteren, mind a belső területen. Nagyon nehezen tudtunk ehhez alkalmazkodni, pedig erre készültünk az előző időszakban. Nagyon hatékonyan tudták ezt művelni és ez megzavart minket, szétrombolták a támadójátékainkat és nyilván védekezésben sem tudtunk ezen a hőfokon pörögni és látszott a kapott pontokon is, hogy valami nem működik. A második félidőben voltak periódusok, amikor vissza tudtunk jönni és elfogadhatóan játszottunk, de ez sajnos nem volt elég. Voltak ezek a kis közjátékok, néhány játékos elfogadhatatlanul viselkedett, de ez a mi belső dolgunk majd, ezzel majd később foglalkozom. Még egyszer gratulálok a Körmendnek és további sok sikert.

Ferencz Csaba: Ahogy számítottam rá, ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt. Nagyon sok támadólepattanót engedtünk a Paksnak, ami nem volt jó, így visszajöttek a mérkőzésbe. Sikerült újítanunk a végén és kiépíteni egy különbséget, ami végül is elég volt. Gratulálok mindkét csapatnak. A legfontosabb az, hogy ma nyertünk és készülünk a következő mérkőzésünkre.

Ruják András: Úgy láttam, hogy amivel az előző 3 meccsünket megnyertük az most hiányzott és a Körmend azzal nyerte meg a mérkőzést, hogy magasabb fordulatszámon és agresszívebben játszott, mint mi. Ez adott egy olyan alaphangot a mérkőzésnek, amit mi csak kisebb periódusokban tudtunk visszaszorítani. Igazából így megérdemelten nyerték meg a meccset.

Szolnoki Olaj KK - JP Auto - JKSE 76-71

Dragan Aleksic: Gratulálok a Jászberénynek, ma este láthattuk, hogy nem véletlenül vannak a top5 csapatban. Lassúak voltunk védekezésben, nem használtuk ki a kinti lehetőségeinket. A mai meccsen az volt a lényeg, hogy nyerjünk.

Nikola Lazic: Gratulálok a Szolnoknak, jó mérkőzést játszottunk. Voltak hibáink, nem kezdtük elég agresszívan a mérkőzést. A végére javultunk, de ez a különbség. Büszke vagyok a csapatomra.

Kovács Péter: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Jól kezdtünk, de a második félidőt lagymatagul kezdtük és rosszul játszottunk. Nyertünk és ez a lényeg.

Nemanja Aleksandrov: Rosszul kezdtünk, de a második félidőben feljavultunk, de sajnos buta hibákat vétettünk, sajnos a második félidei játék nem volt elég a győzelemhez.

DEAC - Alba Fehérvár 91-78

Berényi Sándor: Először is szeretném megköszönni szurkolóinknak, hogy rég nem látott, varázslatos hangulatot teremtettek a csarnokba. Remélem, hogy a Pécs elleni mérkőzésen is számíthatunk rájuk. A második félidei intenzív védekezés és a szabad labdák megszerzése volt a győzelem kulcsa. Nem volt könnyű helyzetben kollégám, akinek egy hullámvölgyben lévő csapatot kell kikormányoznia a gödörből. Ehhez nagyon sok sikert kívánok neki.

Jesus Ramirez: A pályán folyó adok-kapokból mi jöttünk ki rosszabbul. Hiába értékesítettük jó százalékkal a helyzeteinket, védekezésben sokszor elcsúsztunk, a DEAC pedig könnyű kosarakkal büntette meg a hibáinkat. Meg kell tanulnunk megfelelően lereagálni ellenfeleink játékát.

Bognár Kristóf: Nagyon jól éreztem magam a pályán, a szurkolók fantasztikusak voltak, és végre beestek a dobásaim is. Fontos győzelmet arattunk, legfőképp az összeszedett védekezésünknek köszönhetően.

Martin Zeno: Védekezésben sokszor nem értettük meg egymást, túl sok könnyű kosarat engedélyeztünk ellenfelünknek. Ez volt a mai vereség fő oka.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Sopron KC 96-89

Andjelko Mandics: Gratulálok a Sopronnak, jó csapatnak tartom ellenfelünket! Egy negatív szériát lezártunk, mentális problémáink akadtak, de ha egy csapat hat eladott labdával játszik, akkor jóval nagyobb az esélye a győzelemre. Jó hozzáállással játszottunk, és lehet, hogy volt egy kis szerencsénk is, de eddig Fortuna is elpártolt tőlünk. Számunkra megszokott, hogy legalább egy emberünk hiányzik. Nem szeretek senkit sem kiemelni, de a fiatalok ma remekül teljesítettek.

Sabáli Balázs: Gratulálok a Szegednek! Az egész mérkőzésen jóval puhábban játszottunk ellenfelünknél, rengeteg eladott labdánk volt, ez volt az egyik fő különbség. Hiába dobtunk közel 90 pontot, idegenben ezzel a védekezéssel nem tudtunk nyerni.

Kerpel-Fronius Gáspár: Óriási győzelem volt ez számunkra, mindenképp javítanunk kellett, örülök, hogy ez sikerült is. Magáért beszél a hat eladott labdánk, de gratulálok a Sopronnak, hiszen a végsőkig küzdöttek.

Lawrence Gilbert: Egy jól felkészített csapat ellen játszottunk, de elkövetett hibáink sokba kerültek a mai napon.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Serco - TF-BP 91-48

Gasper Okorn: Elégedett vagyok azzal, ahogy játszottunk, kemény munkát végeztünk az elmúlt napokban és mindez meg is látszott abban, hogy az első pillanattól kezdve hatékonyan és jól védekeztünk. Ilyen arányban is rászolgáltunk a győzelemre. Valamennyi játékosunk jól állt hozzá a meccshez, további sok sikert kívánt a fővárosiaknak.

Mehmedovic Merim: Nehéz még nekünk ez a bajnokság, az utolsó percben is azt éreztem, hogy a támadások során nehezen alakítottunk ki biztos dobóhelyzetet. Ami a Jászberény, a Sopron és a Szeged ellen működött, az most nem jött be, a Falco kevés helyet hagyott. Sok energiát fektettünk a védekezésbe, de örömteli, hogy a 2 negyedig bírtuk erővel. Hiányzik még egy jó szervező, irányító játékos a keretünkből. Gratulálok a Falcónak, öröm volt játszani ilyen közönség előtt.

Evan Bruinsma: Kellő nyomást helyeztünk az ellenfélre, de jól is védekeztünk. Bízom benne, hogy minél hamarabb visszatérhetek és a csapat rendelkezésére állhatok.

Kozma Gergő: Hiába igyekeztünk jól felkészülni, nem igazán sikerült megvalósítani azt, amit elterveztünk.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus