Somogyi Ádám: Megéri a rengeteg pluszmunka

A válogatott edzőtáboráról beszélt.

fotó: fiba.basketball

Somogyi Ádámmal, a DEAC fiataljával az utanpotlassport.hu készített interjút a felnőtt válogatott edzőtáboráról.

„Egyhetes tábor volt. Odafelé menet nagyon izgatott voltam, és amikor megérkeztem, az járt a fejemben, megéri az a rengeteg pluszmunka, amit az edzések mellett végzek. Ez a legjobb visszajelzés arról, hogy jó úton halad valaki. A felnőttválogatottban páratlan a hangulat, a csapatban is remek volt az összhang, ráadásul kiváló körülmények között dolgozhattunk” − fejti ki gondolatait a fiatal.

Több olyan program volt, amellyel még jobban összekovácsolták a társaságot.

„Közösen mentünk étterembe, meglátogattunk egy tanyasi bisztrót, sőt még FIFA-bajnokságot is szerveztünk. A bajnok Perl Zoltán lett; egy góllal győzött le az elődöntőben. A Barcelona csapatával voltam egyébként, a kosárklub klasszisa, Hanga Ádám a tábor ezen szakaszában már nem volt ott, szóval bátran mertem választani.”

A kikapcsolódás mellett komoly munka is zajlott Kecskeméten.

„Az erő és az állóképesség fejlesztésén volt a legnagyobb hangsúly. Persze voltak labdás edzéseink is, ám ez nem nagyon volt jellemző. Szerintem rendkívül hasznos napokat élhettünk át, remekül éreztem magam. Hanga Ádámra visszatérve: nagyon motiváló volt a jelenléte, inspiráló személyiség. Egészen elképesztő, hogy az eredményei ellenére is alázatos, visszafogott ember maradt, igazi sportember.”

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus