Supola bízik benne, hogy vele előrébb léphet a Sopron

Supola Zoltán beszélt soproni céljairól, legjobb és legrosszabb kosaras élményéről, illetve összerakta a saját magyar álomötösét is.

Supola Zoltán az Alba Fehérvár és a PVSK egykori, a Sopron jelenlegi játékosa a nyáron döntött úgy, hogy két év után távozik Pécsről, és a hűség városában folytatja pályafutását. Az egykor a válogatottban is megfordult hátvéddel beszélgettünk a soproni céljairól, a bajnokságról és az eddigi karrierjéről.

- A Sopron tavaly play outot játszott, és csak azon tudta kiharcolni a bent maradást. Idén mi lehet a Sopron célja a bajnokságban? Reálisan nézve, a te érkezésed jelenthet pár plusz helyet a tabellán?

- Óvatos lennék, a cél az, hogy jobban teljesítsen a csapat, mint az előző szezonban, és ami talán közhelynek hangzik, hogy a szurkolók egy harcos, szorgalmas és jó mentalitású csapatot lássanak a pályán, amely mindent megtesz a győzelemért. A kérdés második felére válaszolva, furán hangzana, bármit is mondanék rá, de remélem, hogy azért igazoltak le, mert úgy gondolták, tudom segíteni a csapatot.

- Hogy látod, melyik az a négy csapat, amelyik elődöntőbe juthat a következő szezonban?

- Szolnok, Alba mellé egyelőre nehéz bárkit is mondani, annyi változás történt a többi csapatnál játékos és edző szinten is. Talán a Paksot tudnám mondani, negyedik helyre pedig sok jelentkező van.

- Habár te már rutinos játékosnak számítasz, mit gondolsz, mi lehet az oka, hogy szinte alig van az A csoportban 20 év körüli fiatal, aki stabilan játszana? Mi lesz a bajnoksággal, ha Supolák, Tóth Ádámok, Szabó Zsoltok, Lóránt Péterek kiöregszenek?

- Erről egy elég összetett és határozott véleményem van, de azt nem tudom itt kifejteni. A csapatokon, szinte mindegyiken eredménykényszer van, és kicsi a hibázási lehetőség, pár nem várt vesztes meccs és az év nem sikerül úgy, ahogy előzetesen tervezték. Ahhoz pedig, hogy valaki stabil A csoportos játékos legyen, el kell kezdenie játszani meccsről-meccsre, és ez 5 légiós mellett elég nehéz. Persze a másik oldalt is megértem, hogy nincs elég magyar játékos és 3 légiós pedig kevés. Én úgy vettem észre az utóbbi években, hogy aki tehetséges és kitartó, az előbb-utóbb pályára kerül, és kis szerencsével, pár jó meccsel meg tudja mutatni magát.

- Ha visszagondolsz az eddigi karrieredre, melyik a legszebb és a legfájóbb emlék?

- Az eddigi legszebb emlék, amikor bajnokságot nyertünk 2013-ban az Albával. A legfájóbb, amikor két évre rá nem jutottunk 8-ba.

- Ki volt az eddigi legjobb játékos, aki ellen játszottál?

- Kettőt mondanék, Milos Teodoszics és Nando de Colo, akikkel még 2007-ben az U20-as Európa-bajnokságon találkoztam. 

- Véleményed szerint, jelenleg posztok szerint, ki az öt legjobb magyar kosárlabdázó? Mi a Supola-féle álom kezdő ötös? 

- Simon Kristóf lenne az irányító, aztán Vojvoda Dávid, természetesen Hanga Ádám, palánk alatt pedig Lóránt Péter és Keller Ákos. 

- Végül szeretnélek megkérni, hogy válassz egy játékost, akivel a következő interjút elkészíthetjük a kezdo5.hu számára!

- Keller Ákost választanám, akinek ezúton is sok sikert kívánok Franciaországban! 

fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus