Takács Kristóf: Egyértelműen a bajnoki cím volt a célunk

Az Egis Körmend 17 éves játékosa az előtte adódó, egyre több lehetőségről beszélt, emellett szóba került az is, hogy nem jött jól a Vas megyeieknek sem a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet.

Az utanpotlassport.hu interjúja Takács Kristóffal:

Már az előző kiírásban is szerepelt a férfi első osztályú kosárlabda-bajnoki ezüstérmes Egis Körmend együttesében a most 17 esztendős Takács Kristóf − 8 mérkőzésen lépett pályára, ezeken átlagban 2 pontot dobott és 4.5 percet szerepelt. A 2019/20-as évadban egyre több lehetőséghez jutott: 15 meccsen játszott (hétszer kezdőként), és átlagban közel tíz perc jutott neki.

„Soha nem felejtem el, amikor tavaly januárban bemutatkoztam az NB I-ben: tizenegy percet kaptam, az első kosaramat is megdobtam. Egyébként abszolút nem számítottam rá, hogy ilyen hamar elérhetem ezt a célt: szép fokozatosan játszattak felfelé, egyszer csak ott lettem a nagyok között. A csapattársaim mind segítőkészek, könnyen beilleszkedtem, ráadásul a közönség is örömmel fogadott, hiszen helybéli vagyok, itt nőttem fel” − emlékezik vissza a fiatal.

Kristóf a körmendiek U20-as együttesében tizenötször, míg a juniorok között nyolcszor jutott szóhoz. A koronavírus-járvány miatt idő előtt véget értek a bajnokságok, és ez nem jött jól a Vas megyeieknek:

„Az élvonalban egyértelműen az aranyérem megszerzése volt a célunk, és erre az U20-asok mezőnyében is jó esélyünk lett volna. Emiatt szomorú vagyok kicsit, de nem lehet mit tenni. Edzeni tudunk: két kétfős és egy négyfős csoportban. A két korosztály mérkőzéseire amúgy mindig ugyanott, egymást követően kerül sor, szóval meg kellett tanulnom beosztani az erőmet. Persze ebben az edzők is segítségemre voltak: amikor kezdőként léptem pályára az NB I-es alakulatban, akkor kevesebbet játszattak az U20-as meccsen.”

Habár Takács láthatóan szépen fejlődik, a korosztályos válogatottakkal nem alkotott még nagyot. A srácok a tavalyi, nagyváradi B divíziós Európa-bajnokságon a 15. helyen zártak:

„Úgy vélem, a felkészülési mérkőzéseken jól teljesítettem, emiatt kaptam meg a bizalmat Forray Gábor vezetőedzőtől még úgy is, hogy egy évvel fiatalabb vagyok a többieknél. Való igaz, jobb eredményt is elérhettünk volna, ám azt tudni kell, hogy a csapat egyik legjobbja, Lukács Norbert már az első mérkőzésen megsérült. Ettől függetlenül mi mindent megtettünk azért, hogy előkelőbb helyen zárjunk. Az idei kontinensviadalokat törölték, emiatt szomorú vagyok, de jövőre ismét szeretnék bizonyítani − az U20-asok között. A céljaim között szerepel az is, hogy minél több játékperchez jussak a Körmendben!”

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás - utanpotlassport.hu
Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus