Takács Milán: Valaki mindig előre tud lépni!

Az Alba saját nevelésű játékosának döntő megmozdulásai voltak a Sopron elleni mérkőzésen, amelyekkel kiérdemelte a meccs legjobbja címet is.

Az Arconic-Alba Fehérvár készített interjút kosárlabdázójával, Takács Milánnal:

Változatos, izgalmas mérkőzést sikerült nyerni Sopronban, ráadásul Isaiah Philmore sérülése miatt kisebb rotációs lehetőségekkel. Belülről is olyan kemény volt az összecsapás, mint kívülről tűnt?

Igen, nagyon nehéz meccs volt, tudtuk hogy erős az SKC, főleg hazai pályán – válaszolta Takács Milán. – Hullámzó volt a meccs, folyamatosan változott a vezető csapat kiléte. Aztán a második félidőben a védekezésünk feljavult és a hajrában nekünk jött ki jobban a lépés. A Sopronnak nagyon fontos volt ez a mérkőzés, hiszen minden győzelem kell neki, hogy a playoffba jusson, ennek szellemében vártuk mi is a találkozót és sikerült megfelelően felkészülnünk.

Szerényen elhallgatod, hogy az utolsó percben főszerepet vállaltál abban, hogy sikerült nyernünk. A távoli dobásod után többször is megpattant a labda a gyűrűn, mielőtt beesett. Nagyon hosszú pillanatok voltak?

Igen, korábban is kerültem már ilyen helyzetbe, akkor nem sikerült kosarat dobnom, most nagyon boldog voltam, hogy végül jó lett a kísérlet.

A következő védekezésnél is volt miért veregetniük a társaknak a vállad, nem véletlenül kaptad végül a mérkőzés legjobbjának járó elismerést…

Szerencsére ott pedig egy támadófaultot tudtam kiharcolni, így a miénk lett a labda. Minden ilyen jót tesz az önbizalmamnak, de a legfontosabb, hogy sikerült ismét nyerni.

Maradt még vissza három forduló az alapszakaszból, legfeljebb előrefelé tekintgethetünk, mert a második hely már biztos, viszont a Falcót valószínűleg már nem lehet megelőzni. Mi a prioritás a következő időszakban?

Tudjuk, hogy vannak a játékunkban hibák, ezeket folyamatosan elemezzük és próbálunk javítani rajtuk. A legfontosabb, hogy a rájátszásra készen álljunk, addigra kerüljünk a lehető legjobb formába. Szerencsére olyan a csapatunk, hogy a nehéz helyzetekben mindig képes valaki előrelépni, vezérré válni, aki húzza magával a többieket is.

Szombaton az a DEAC látogat hozzánk, amelyik jelenleg negyedik a tabellán, de korántsem biztos a helye a playoffban, ráadásul decemberben kikaptunk az otthonukban.

Valóban, a debrecenieknek tűnik fontosabbnak a meccs, de mi azért szeretnénk visszavágni az ottani vereségért. Fizikailag nagyon erős a DEAC, remek légiósai vannak, de a lényeg megint az, hogy a saját stílusunkban, tempókban tudjunk játszani, sikerüljön ráerőltetni az akaratunkat az ellenfélre, jól védekezzünk és gyorsan játsszunk, kontrolláljuk a támadólepattanókat.

Kedden egy edzés erejéig kipróbálhatták az új Alba Arénát. Milyen tapasztalatokat szereztetek?

Európai szinten is kiemelkedően szép és komplex a létesítmény, nagyon kellett már Székesfehérvárnak egy ilyen csarnok és abban bízom, nekünk is lesz lehetőségünk telt házas meccseket vívni benne akár egy bajnoki döntő, vagy Magyar Kupa-finálé során.

 

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus