Thompson szerint most jó kosárlabdát játszik a ZTE

A légiós szerint nem véletlen a listavezető jó rajtja, de a csapat és személy szerint ő is tud ennél többet.

Talán kevesen gondoltak arra a szezon előtt, hogy négy forduló után a Zalakerámia ZTE KK lesz az egyetlen hibátlan csapat a mezőnyben - mégis Bencze Tamás alakulata áll a tabella élén, egyedüliként 4-0-s mérleggel. A gárda a Kecskemét és a Jászberény elleni szoros hazai sikerek után győzött a TF otthonában, majd legutóbb a Szegedet gyűrte le Egerszegen - érdemes kiemelni, hogy 56, 66, 62 és 57 pontot kapott eddig a gárda, erre alapozta a sikereit.

"Szerintem a védekezésünk adta meg az alapot, annak köszönhetően volt meg a ritmus és abból jöttek a jó dobások is támadásban. Hogy 4-0-ra állunk? Szerintem jelenleg egyszerűen jó kosárlabdát játszunk. Nyilván folyamatosan, meccsről meccsre fejlődnünk kell, szükségünk van némi időre támadásban és védekezésben is, de szerintem javulni fogunk, a lényeg, hogy ugyanolyan koncentráltak maradjunk és ugyanolyan energiával játsszunk, mint eddig" - értékelte a Kezdő5.hu-nak az elmúlt időszakot röviden Bernard Thompson, a ZTE játékosa.

"Elégedett vagyok a saját teljesítményemmel és szerepemmel is, de szerintem tudok én ennél jobban is játszani, nagyobb veszélyt tudok jelenteni támadásban. Örülök annak, hogy részese tudok lenni a győzelmeknek, hogy hozzá tudok tenni, bármit is kell csinálnom" - tért ki saját teljesítményére Thompson.

A ZTE hétfő este az Alpok Adria Kupában is győzni tudott, de Thompson szerint ez a sorozat nem feltétlenül arra való, hogy minél nagyobb arányú győzelmeket arassanak.

"Az Alpok Adria Kupában lehetőségünk van gyakorolni és javítani azokon a dolgokon, amik nem mennek megfelelően, amik gyengeségnek számítanak. Emellett pedig az is nagyon fontos, hogy a fiatalok értékes perceket tudnak a pályán tölteni és tapasztalatot szerezni."

Az előttünk álló hétvégén az eddigi talán legnehezebb feladat vár a társaságra: a belendülő Falco otthonába, az Arena Savariába látogat. "Hogy mire lesz szükségünk? Először is megint a jó védekezést említeném, az az alap, támadásban pedig gyorsan, lendületesen kell játszanunk, meg kell tartanunk a megfelelő távolságokat, ebből lehetnek majd üres dobásaink."

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus