Tökéletes helyre került Darrell Davis a Szedeáknál

A Naturtex-SZTE-Szedeák csapatának amerikai bedobója nehéz körülmények között nőtt fel, de hála a kosárlabdának, megtalálta a kiutat.

A delmagyar.hu interjúja:

A Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatának amerikai bedobója nehéz körülmények között nőtt fel, de hála a kosárlabdának, megtalálta a kiutat. A 22 éves Darrell Davis a család első diplomásaként építi profi karrierjét, közben pedig sosem tűnik el a mosoly az arcáról.

– Hogy jött a kosárlabda?

– A családomból többen is sportolnak, édesapám is kosarazott. Eleinte labdarúgó voltam, de jobban szerettem dobálni, mint futni, a kosarazás magával ragadott. Ez egyfajta életérzés, én pedig ennek minden részletét imádom. Sokat voltunk az utcán, a kosárlabda pedig segített abban, hogy ne menjek rossz irányba.

– Nehéz volt elhagynia az Egyesült Államokat? Mit szóltak a szülei, mikor közölte: ősztől Magyarországon, Szegeden játszik?

– Újoncként sosem egyszerű a döntés, ez így volt esetemben is. Amerikában élni remek, de szerettem volna felfedezni Európát. Anyukám és apukám is szomorú és egyben boldog is volt, hiszen messze kerültem tőlük, de támogattak a döntésemben. Apa azt mondta, jól teszem, hogy Európában folytatom, így elláthatom magam, és remélhetőleg később a családomat is. Anya azért megjegyezte, reméli, épségben hazaérek.

– Kilenc pont, négy lepattanó a mérlege az első meccsen. Milyen volt az első európai találkozója?

– Gyakorlatilag minden más, mint amihez otthon hozzászoktam, kezdve a szabályoktól egészen a játék stílusáig. Ettől függetlenül jó volt a pályán lenni a Szolnok ellen, az látszik, itt jó kosárlabdát játszanak.

A teljes cikket IDE KATTINTVA lehet elolvasni!

Fotó - Karnok Csaba - delmagyar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus