Váradi Benedek: Mi játszani akarunk

A Falco csapatkapitánya szerint náluk maradnak a légiósok, de ez a helyzet senkinek sem jó. 

A falcokc.com készített interjút Váradi Benedekkel, a címvédő csapatkapitányával.

- Péntek reggel a klubunk kapott egy levelet a szövetségtől, amiben az állt, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel, minden csapat eldöntheti lejátsza e a szombati fordulót. A klub véleménye az volt, hogy ne tegyük ki magunkat és a családtagjainkat felesleges kockázatnak. A csapatkapitányokkal egyeztetve megírtunk egy közleményt, ebben leírtuk az álláspontjainkat. Persze, ha a szövetség vezetői azt mondták volna, hogy játszunk, akkor játszottunk volna, mert profik vagyunk. Szóval, ez történt pénteken, majd dobóedzésen vettünk részt, de Szolnokra már nem utaztunk el - mondta Váradi.

– Hogyan tovább?

- Igyekszünk magunkat formában tartani, keddig minden délelőtt 1-1 órás mozgást tervezett be vezetőedzőnk. Edzeni tudunk, légiósaink maradnak, de nagyon rossz szituáció a jelenlegi. A szövetség keddi döntését várjuk. Úgy gondolom, hogy ez a helyzet rossz mindenkinek, a zártkapus meccsek csupán vészmegoldások voltak. Azt javasoltuk a csapatkapitányokkal, hogy néhány hét múlva legyen újraértékelve az aktuális helyzet és ha megoldható akkor folytassuk a bajnokságot.

– Milyen opciók lehetségesek?

- Egy biztos, mi, kosárlabdázók ezt szeretjük, játszani akarunk, méghozzá a fantasztikus közönségünk előtt. Egyelőre sok a kérdőjel, az MKOSZ a csapatokkal együtt dönt majd.

- Az ,,olasz mintával” - vagyis, hogy a bajnokság felfüggesztése után be kell fejezni az alapszakaszt, majd a rájátszással kellene folytatni, - egyetértesz?

- A javaslatban benne volt, hogy egy esetleges szünet után az alapszakasz maradék mérkőzéseinek lejátszásával, illetve befejezésével, majd azután rájátszással folytassuk a bajnokságot. 

fotó: falcokc.com

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus