Vojvoda Dávid: Nagyon mennék már

Jelentkezett a magyar válogatott ásza. 

Vojvoda Dávid, az Olaszországban maradt magyar válogatott játékos továbbra is blogot vezet arról, hogy mi történik körülötte Itáliában - a KoroNapló legfrissebb bejegyzése itt olvasható:

„A hét elejétől több internetes szakportálon megjelent, és az olasz televízió sportadásaiban is bemondták, hogy lefújják a bajnokságot, de hivatalosan még nem erősítették meg.

A bajnoki aranyra vágyó, listavezető Virtus Bologna mellett két-három klubnak is támadt ötlete, hogyan lehetne kitolni, a nyáron befejezni az idényt. Pontosan nem tudjuk, milyen alkudozás folyik a háttérben, de nagyon remélem, hogy napokon belül nyilvánosságra kerül a hivatalos állásfoglalás, és észszerű döntést hoznak, a játékosok érdekeit, az egészségük megóvását legfontosabbnak ítélve.

A mostani bizonytalanság, tanácstalanság, várakozás a legrosszabb. Olaszországban kicsikét mintha optimistábbak lennének már az emberek, bár a koronavírus-fertőzöttek száma három-négy nap csökkenés után rendre megint nő, és kedden is 727 áldozatról számoltak be.

Ahogy mindenki, én is alig-alig mozdulok ki otthonról, csak bevásárolni megyek el. A telefonon és a neten lógok, naponta faggatom klubom illetékeseit, rendszeresen beszélek a menedzseremmel, Vinkó Lászlóval, az otthoni játékostársakkal és természetesen a családtagjaimmal, akikkel február 25. óta nem találkozhattam.

Többször hívtuk egymást a Barcelonában hasonló helyzetben lévő Hanga Ádámmal is. Tartom a kapcsolatot a milánói főkonzullal, Csiszár Jenővel – ha végre kiderül, mikor indulhatok, minden segítséget megkapok, hogy épen és biztonságosan hazajuthassak.

Ebben a bizonytalan helyzetben óriási segítség és jóleső érzés, hogy törődnek velem, van kire számítanom. A szívem mélyén azt remélem, minél hamarabb bejelentik, hogy vége – tudom, nem túl profi hozzáállás, de nagyon mennék már, a kéthetes otthoni karantént vállalva.”

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus