Vojvoda elmondta, hogy miben más az olasz bajnokság

A magyar válogatott játékosa már érezte az edzője és a társak bizalmát.

Vojvoda Dáviddal, a Reggiana magyar légiósával a Nemzeti Sport készített interjút. A válogatott kiválósága legutóbb kifejezetten jól játszott, csapata egyik vezére volt, így sikerült megszerezniük az első győzelmüket - ez Vojának is jót tett, az első meccsen még nem sokat volt a pályán, azóta viszont ez változott.

– A beilleszkedéssel nem volt gond, a társak kedvesen fogadtak, segítettek. Bevallom, azt hittem, kicsit nehezebb lesz az átállás, de azért nem vagyok újonc, rengeteg nagy csata áll már mögöttem. Ezzel együtt olyan helyzetben vagyok, hogy minden edzésen bizonyítanom kell, hiszen fontos tagja akarok lenni a csapatnak. Minden edzés felér egy mérkőzéssel, meg akarom mutatni, lehet rám számítani. Az első meccsen valóban csak tizenhárom percet játszottam, és csalódott is voltam, nem értettem az okát, de itt tényleg nem sírhatok, dolgozni kellett tovább, nem turistának érkeztem. Szerencsére az elmúlt két meccsen már éreztem az edző és a társak bizalmát, ami nagyon fontos. Ahogy jobban megismerik a játékomat, úgy adják nekem a labdát a kiélezett helyzetekben is, és ez fordítva is működik – mondta Vojvoda az nso-nak.

Ami a magyar és az olasz bajnokság közötti különbséget illeti:

– Szakmai téren nem tudtak olyat mondani nekem, amivel korábban otthon ne találkoztam volna, ám fizikai szempontból sokkal keményebb és gyorsabb a játék, minden csapat rohan, hogy megszerezze a labdát, leszedje a lepattanót, nincs megállás. A legdurvább különbség az edzésmunkában van, egy pillanatra sem lehet leállni, lazsálni. Ha öt az öt elleni egymás közti játék van, olyan, mint amikor otthon egy gyengébb magyar csapattal játszottunk bajnokit; életre-halálra megy, szóval, az edzések is izgalmasak.

Ami pedig az ottani életét:

– Nagy lakást kaptunk a belvárosban, közel van minden, a klubnál figyeltek arra, hogy minden tökéletes legyen. Velem van a családom, a kisfiam, Áron óriási sztár a helyiek között: itt a kosárlabda az első számú sportág, felismernek az utcán, megállítanak, mutatják, hogy hajrá, nyerni kell! Remélem, sok örömet szerzünk a szurkolóinknak – elsőként, mondjuk, a következő két meccs megnyerésével.

A teljes interjú ezen a linken olvasható!

fotó: Flick.com/Basketinside

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus