Vojvoda többet nem áll légiósnak

Az Alba új válogatott klasszisa beszélt a döntéséről. 

fotó: Alba Fehérvár

Amint arról beszámoltunk, Vojvoda Dávid a következő három szezonra aláírt az Alba Fehérvár csapatához. A játékossal a Nemzeti Sport készített interjút.

"Április tizennyolcadikán ért véget a hatósági karantén, amit a Balatonnál töltöttem. Egyből jöttem fel Budapestre, itt volt már a feleségem és a kisfiam, mindketten nagyon örültek nekem, a kisfiam szinte extázisban tört ki, amikor meglátott, nagyon aranyos volt. Most várjuk, mikor költözhetünk le Székesfehérvárra, a lakásunk már megvan, néhány hét alatt be is rendezik. Több csapat is megkeresett, Simon Balázzsal, az Alba ügyvezetőjével nagyon sokat beszélgettem és úgy éreztük, hogy érdemes hosszú távú, jó szerződést kötnünk. Nekem nagyon fontos a stabilitás, nem szeretem a rövid távú kontraktusokat, persze a külföldi szereplés ebből a szempontból más történet... Hamar meg tudtunk állapodni, nekem is jobb így, nyugodtabb vagyok, fontos a családom szempontjából, hogy nem kell évente költözködnünk. Boldog vagyok, mert a Fehérvár az egyik legpatinásabb klub itthon, bizakodom, hogy az elmúlt két év kudarcai után visszatalál a helyes útra és a bajnokság meghatározó csapatai közé tartozik majd" - mondta Vojvoda.

Ami Olaszországot illeti:

"Nem igazán alakultak pozitívan a dolgaim. Titkon reménykedtem, hogy jobban sikerül. Soha nem a pontátlagot és az egyéb mutatókat néztem, mindenki döntse el maga, hogy egy középcsapatban húsz perc játék és kilenc pont milyennek számít. Ennyi jutott, ahogyan vártak a vezetők és az edző, bíztam benne, nagyobb szerep hárul rám. A vezetőségben is voltak olyanok, akik nem értették, az edző miért csak ennyire számít rám – volt egy elképzelése, kit hogyan használ, sajnálom, hogy nem tudtam meghatározó játékossá válni. Élménynek így is jó volt, remek csapatok ellen játszhattam, nagyon jó hangulatú, többségükben telt házas mérkőzéseken. Tükörbe tudok nézni, mert maximálisan helyt álltam. Többször is nagyon jól ment a játék, bizonyítottam a társaknak, a szurkolóknak, a klub irányítóinak, ha kapok bizalmat, élek vele. Összességében viszont annyira valóban nem lehetek elégedett, hét hónap után félbeszakadt az idény, aztán le is fújták, a maradék tíz meccsen még lehetett volna alkotni, nem jött össze. Szerintem jó döntést hoztam, hogy igent mondtam az Alba megkeresésére. A Reggianával egy plusz egyéves szerződést kötöttünk, az első évet lezártuk, a plusz opció megszűnt. Azt mondták, ha rendeződik a helyzet, visszavárnak, de jelenleg semmi sem biztos és nem vártam meg, hogy kiderüljön, valóban így volt-e. Tény, az ő részükről mutatkozott hajlandóság a folytatásra, de ez is inkább a körülményektől függött."

A légióskodásból viszont elég volt:

"Száz százalékig biztos vagyok abban, hogy ez nem történik meg. Ennyi volt a külföldi pályafutásom, nagyon sajnálom, hogy ilyen rövid lett, de 33 évesen nem vágok neki. Viszont minden erőmmel azon leszek, hogy a következő három esztendő jól sikerüljön."

A teljes interjú ezen a linken olvasható!

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus